Alice Cooper er kanskje ikke d
...
Alice Cooper er kanskje ikke den selvsagte bibellæreren du kjenner, men driver altså med dette i sin hjemmemenighet i Arizona. Foto: Arkiv
Alice Cooper, en uortodoks bibellærer
Del
Sjokkrockeren Alice Cooper tar av og til ordet under bibelundervisningen i sin hjemmemenighet. Fredag holder han konsert i Kvinesdal.
Vincent Furnier, som er Alice Coopes egentlige navn, har ikke akkurat et søndagsskolemøte når han holder konsert i Kvinesdal på fredag, men ifølge et intervju på nettstedet contactmusic.com bedyrer den kristne rockeren at han er en myk man. Ikke bannner han heller, om man skal tro nettstedet.- Jeg går til bibelstudium på onsdags morgen, der jeg av og til underviser, men jeg stiller meg likevel opp på scenen som mer skrekkinngytende enn Marilyn Manson, sier Cooper.

- Det betyr ikke at, som en kristen, kan du ikke være en rocker eller underholde folk. Det er en livsstil. Jeg banner aldri, for det passer seg ikke for en gentleman, sier han blant annet.Til KvinesdalCooper, som slipper sitt 25. album i slutten av juli, er på turne i Europa og på fredag holder han konsert i Kvinesdal. Det er ikke kjent om han kommer til å besøke sommerstevnet i Sarons Dal under sitt opphold i Kvinesdal, men han er hjertelig velkommen, ifølge Stavanger Aftenblad.- Vi ønsker å forkynne Jesu evangelium til alle, så hvis Cooper eller noen av hans tilhengere ønsker å stikke innom, er de hjertelig velkommen til oss. Men jeg tviler nok litt på at de vil ta turen, sa Sten Sørensen i et intervju med avisen i mars i år.Tilbakeholden troCooper har i tidligere intervjuer sagt at han har vært litt tilbakeholden med å snakke om sin tro til pressen, etter at han tok en beslutning på 1980-tallet om å følge Jesus. Han ville ikke komme inn under kategorien "kjendis-kristen". Han frykter at fokuset på den måten skulle bli for mye på ham som person og for lite på Jesus.- Å være en kristen er noe du utvikler deg i. Du lærer. Du går og studerer bibelen. Du ber, sa han i et intervju med Hard Music Magazine for seks år siden, ifølge World Net Daily.

Han forteller også at han har vitnet overfor andre rockere om sin kristne tro.- Jeg var noe en gang i tiden. Nå er jeg noe nytt. Jeg er en ny skapning nå. Ikke døm Alice for det jeg pleide å være. Pris skje Gud for det jeg er nå, sa han.