Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Ahmed Saffu, Unsplash
Senk ned pøsen!
Del
Kjære medreisende. Guds kjærlighets hav er rundt omkring deg. Senk ned pøsen!

Vi plukker videre fra den vesle boka «Håndbok fra reisen fra døden til livet». I dag med overskriften «Senk ned pøsen», og bakgrunnen for historien er at den store Amazonas-floden fører så mye ferskvann ut i Atlanterhavet at vannet kan drikkes mange mil til havs og langt utenfor sikte av land.

I seilskutenes tid var et fartøy på veg fra Europa til en søramerikansk havn. På grunn av dårlige vindforhold og andre uheldige omstendigheter tok reisen så lang tid at vannbeholdningen om bord tok slutt, trass i den største sparsomhet med vannet.

Etter et par dager i fortvilelse fikk mannskapet til sin grenseløse glede øye på et annet fartøy. Da de var kommet så nær at de kunne signalisere til dem, heiste de opp sine signalflagg og sendte følgende melding: Vi holder på å dø av mangel på vann!

Svaret kom umiddelbart, men var så overraskende at det til å begynne med lød som en grov spøk i en slik situasjon. For svaret var: «Det er vann rundt dere. Bare senk ned pøsen.»

Om bord i den første båten ante de ingenting om at de var i et område som Amazonas hadde beriket med ferskvann. Men da de senket ned pøsen og hentet opp vann, fant de til sin store glede og forundring at vannet var friskt og godt.

Kjære medreisende. Guds kjærlighets hav er rundt omkring deg. Senk ned pøsen!