Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Joshua Earle, Unsplash
Overveldende nåde
Del
Den overveldende nåden er egentlig ikke en ødelagt kjøkkenkran. Men Guds eget hjerte som er helt i orden.

Har du opplevd en ødelagt kjøkkenkran noen gang? Når vannet bare spruter opp av vasken og ut i rommet uten at du kan stoppe det? Hva om det er et bilde på Guds nåde? Det er bare altfor mye. Det finnes ingen kran vi kan regulere med.

Det ville passet oss bedre om Gud satt beregnende i sin himmel og klippet ut små nåde-rasjoneringskort. Så vi akkurat kan klare oss, om vi legger godviljen til. Eller sånn at de som gjorde oss vondt bare akkurat har nok nåde. Så de ikke glemmer hva de gjorde.

Men det er ikke slik, det kan ikke være slik. Paulus bruker utrykkene «hvor mye mer», «enda større», og «overveldende stor» om Guds nåde. Han som hadde forfulgt kristne til døden, visste hvor uaktuelt det var å strupe nådekranen. Men enda mer at det gjaldt alle, uansett hvor pen utsiden er.

Noen blir urolige da, og lurer på hvor det blir av alvoret om synd og omvendelse. Og oppdraget til å gå ut i all verden. Men det er nettopp i møte med denne nåden at alvoret kan tas imot, synden bli lagt ned, og oppdraget kan bli virkelighet.

Den overveldende nåden er egentlig ikke en ødelagt kjøkkenkran. Men Guds eget hjerte som er helt i orden. «Av sin egen frie vilje» (Ef 1) gav han sin egen Sønn. Hans kjærlighet kunne ikke holdes tilbake.

Her finner du flere andakter