Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Menneskelig
Del
I Bibelens korteste vers, står det: «Jesus gråt.» Han var sann Gud og sant menneske, og gråt skikkelig. På gresk står det at han gråt høyt.

Flere ganger hadde det vært snakk om at Lasarus var syk. Men Jesus skyndte seg ikke. «Denne sykdommen fører ikke til døden, men er til Guds ære», sa han. Han visste det kom til å gå bra, selv da Lasarus døde. Likevel gråt han høyt, da han fikk se graven, Maria, og alle de andre som sørget.

«Jesus var glad i Marta og hennes søster og Lasarus», står det. Flere ganger i kapitlet gjentas det. «Se hvor glad han var i ham», sa de da han gråt. Det er en fortrolig tone mellom Jesus og de to søstrene. Begge sier: «Herre, hadde du vært her, ville ikke broren min vært død.»

Denne historien gir oss ingen muligheter til å gjøre Jesus fjernt åndelig. Det er et forbilde for oss. Sann åndelighet er dypt menneskelig, empatisk, og ekte.

Jesus ber. «Far, jeg takker deg fordi du har hørt meg. Jeg vet at du alltid hører meg.» Han ba det høyt, for at de som hørte skulle se at Far hadde sendt ham.

Disse ømme øyeblikkene av gråt og fortrolig bønn til Far var rammen for Jesu største under. Så ropte han «Lasarus, kom ut!» Han sa vi skulle gjøre større gjerninger, la oss ligne ham.

Her finner du flere andakter

Hei! :) Her er dagens Andakt:

Posted by Dagen on  8. februar 2018