Illustrasjonsbilde fra norsk n
...
Illustrasjonsbilde fra norsk natur, med Briksdalsbreen i midten av bildet. Foto: Fotolia.com
Landskap
Del
Det handler om å kjenne Gud, i Hans ord, og i livene våre.

Se for deg et goldt landskap, som en slagmark med tørre trær, kvasse steiner, og svarte groper. Se så for deg et annet landskap som er frodig, med grønne trær, en elv som snor seg innover, flotte fjell i bakgrunnen, og blå himmel.

Jeg skulle undervise bibelskoleklassen om det å profetere, altså det å bære fram et budskap fra Gud til andre mennesker. Da tegnet jeg disse to landskapene ved siden av hverandre på tavlen.

Det handler ikke bare om å få et budskap å gi videre til andre. Det handler om hvilket landskap du står i når du tar imot og gir videre. Landskapet står for hvilket Gudsbilde du har.

Om du får et ord om at Gud bryr seg om en person, hvordan vil du da formidle det? Hvis du egentlig tenker at Gud ikke bryr seg om deg, at Han er kald og fjern, eller egentlig bare bruker deg for å vinne mennesker uten å ha omsorg for deg?

Men hvis landskapet er grønt og frodig, da blir ordet du får bare en konkretisering av det du allerede vet, med ditt eget liv. Din kjennskap til at det er Guds godhet som driver deg til omvendelse, går sammen med det profetiske ordet til personen foran deg.

Jo mer vi trener mennesker i dette på Veien Bibelskole, jo mer ser vi at det handler om å kjenne Gud, i Hans ord, og i livene våre.

Her er forrige andakt skrevet av bibelskolelærer Sverre H. Skilbreid: Evangeliet