Illustrasjonsbilde: Sven B, Un
...
Illustrasjonsbilde: Sven B, Unsplash
Guds rike
Del
En gang skal det gamle ta slutt. Inntil da er Himmelen virksom midt i det gamle.

Noen sier vi ikke skal ta Himmelen på forskudd. Problemet med å si det, er at alt som har med tro å gjøre  er  Himmelen på forskudd. Forstå meg rett. Jeg mener ikke fravær av synd, lidelse eller prøvelser. Jeg snakker om hva som faktisk skjedde da Jesus kom.

Jødene forventet at når Messias kom, skulle alt forvandles. All undertrykkelse skulle kastes av dem. En snekkersønn kom, fra feil by. Han fornærmet åndelige autoriteter, og verden omkring var som før. Selv døperen Johannes begynte å tvile, og sendte disiplene sine for å spørre.

Det nye riket slo ikke alt det gamle istykker. Isteden brøt det riket som skal komme – inn i det riket som ennå er. Synlig bare for dem som ville høre og se.

Jesus stod fram og forkynte: «Tiden er inne, Guds rike er kommet nær. Vend om og tro på evangeliet!» (Markus 1) På engelsk står det at riket har kommet «at hand», for hånden. Like nær som et vannglass på bordet, ydmykende enkelt å gripe til.

En gang skal det gamle ta slutt. Inntil da er Himmelen virksom midt i det gamle. Din tro, din glede, din fred, på tross av. Helbredelser, håp, renhet. Alt sammen er kun mulig av den grunn.

La oss ikke være beskjedne, men ære Ham som gav alt. Ved at vi tar til oss av «all Åndens velsignelse».

Her er gårsdagens andakt: Brønner