Tente lamper har bare de som l
...
Tente lamper har bare de som lever i hjertets bot, i tro på Jesus, og som følger Guds vilje og Åndens veiledning og kraft i liv og tjeneste, skriver Ivar Gjerdi i denne andakten.
Farlig å sovne
Del
Jesu gjenkomst kommer stadig nærmere. Vær derfor beredt. Det er farlig å sovne!

Himlenes rike skal være å ligne med 10 brudepiker som tok sine oljelamper og gikk ut for å møte brudgommen. (Matt. 25,1–13). De hadde nok alle gledet seg til bryllupsfesten. De skulle møte ham med en festlig lysprosesjon og følge ham inn i festsalen. Men ventetiden ble for lang. Alle sovner, og blir først vekket ved anskriket som lyder: Se, brudgommen kommer!

Fem av dem våkner opp til en vond virkelighet. Lampene har sloknet, og de har forsømt å ta med seg oljekanne for påfyll. De fem andre har stelt med lampene og sørget for olje i beredskap, og har sikkert sovnet i forventning til det som skulle skje. Vi forstår hvor viktig det er å leve i beredskap. De fem uforstandige var blitt trette av ventingen, og hadde mistet tålmodigheten og håpet. Og hadde derfor også blitt likegyldige og sløve med hensyn til å passe oljelampene.

Det rettes en skarp lyskaster mot Guds menighet. Det er ikke nok bare med en ytre bekjennelse. Tente lamper har bare de som lever i hjertets bot, i tro på Jesus, og som følger Guds vilje og Åndens veiledning og kraft i liv og tjeneste. Det er å ha olje på lampen.

Gud vil at alle mennesker skal bli frelst og lære sannheten å kjenne. Jesu formaning lyder: «Så våk da, for dere kjenner ikke dagen eller timen!» Matt. 25,13.

Jesu gjenkomst kommer stadig nærmere. Vær derfor beredt. Det er farlig å sovne!

Les også:

Husk å be

Ny kraft

 

andakt,ivar gjerdi,ventetid,bryllupsfest,gjenkomst,jesus,tro,frelse