GRUNNLEGGEREN: Loren Cunningham, grunnlegger av Ungdom i Oppdrag, var tilstede i Finnmark og deltok i bibelutdelingen. Han talte på møter i Finnmark, men også i sør. F.v. Øyvind Bye Vassli, Britt Solveig Oleivsgard, Loren Cunningham, Eva Solvang, Runar Byberg, Vegard Furuskjeg. FOTO: Jo Yngve Svendsen

Bibelen ble snakkis i Nord

Sammen med en rekke lokale menigheter har Ungdom i Oppdrag gjort Bibelen til en snakkis i Finnmark.

Bare et par prosent av husstandene i Norges nordligste fylke står igjen før bibelmisjonen til Ungdom i Oppdrag er utført.

– Vi er veldig godt fornøyd med responsen, sier Andreas Nordli, leder i misjonsorganisasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han presiserer at bibelutdelingen ikke har vært evangelisering og mener at det har resultert i «lave skuldre» hos mottakerne.

Nordli skryter også av samarbeidet med de lokale menighetene.

LES OGSÅ: Med Bibelen til toppen av verden

Biskopen er med

– Vi har hatt så mange gode samarbeidspartnere og påtroppende biskop i Alta Olav Øygard har vært veldig sentral i bibelutdelingen, sier han.

Men å dele ut bibler til hver eneste husstand i Finnmark har ikke bare vært enkelt. De største utfordringene har vært å ha en god nok oversikt over hvem som var hjemme, hvem som ikke ville ha eller hvem som snakket et annet språk enn norsk.

– Vi har brukt manuelle kart og fargekoder og vi har hatt bibler på syv-åtte språk. Men når vi skal bevege oss sørover til større byer må vi ha bedre redskaper, sier Nordli.

Han vil gjerne få utviklet en app med digitalt kart over alle Norges husstander. På den måten vil det være lettere å gi en oversikt over hvem som har fått Bibelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: 32.000 familier får en gratis bibel i 2014

– Flere må betale

I Norges største byer vil også språk bli en viktig faktor. Hvis alle skal få på en bibel på sitt eget språk må Ungdom i Oppdrag kjøpe inn bibler på 150 ulike språk.

– Nå skal vi først bruke november til å evaluere bibelutdelingen i Finnmark. Det skal vi gjøre i samarbeid med de lokale menighetene i fylket. Hvis evalueringen går slik vi antar, vil vi fortsette med bibelutdeling i resten av Norge, sier Nordli.

Det vil kreve mer penger. Det har kostet Ungdom i Oppdrag i underkant av to millioner kroner i bibelinnkjøp.

–Hvis utdelingen skal fortsette sørover i Norge må lokale menigheter, kirkesamfunn eller organisasjoner være med å betale regningen, sier Nordli.

Les også
De unge svikter Agenda:utAgenda:ut
Les også
Likegyldigheten tiltok da forfølgelsen avtok
Les også
Soldater som sover
Les også
Guds hverdagstjenere
Les også
Vinne, utruste og sende