ukens salme
En velsignelse i pandemien
Del
The UK Blessing har 4,5 millioner visninger på Youtube og samlet er nok sangen sett av langt over 50 millioner i ulike versjoner og på ulike språk.

6. mars 2020 la den amerikanske kirken Elevation Church ut en musikkvideo med sangen «The Blessing». Essensen i sangen er den aronittiske velsignelsen og sangen er skrevet av Elevation-pastor Steven Furtick og lovsangsleder Chris Brown, sammen med ekteparet Cody Carnes og Kari Jobe.

I skrivende stund nærmer musikkvideoen seg 45 millioner avspillinger.

Sangen har i mange miljø blitt som et slags hymne i pandemien. Den har gått sin seiersgang gjennom lokale initiativ der kirker har gått sammen og laget egne versjoner. De best kjente er den tyske versjonen og den britiske «The UK Blessing».

Den britiske versjonen ble samlet sammen av den kjente låtskriveren og musikeren Tim Hughes.

I etterkant mottok Hughes et brev fra statsminister Boris Johnson med overveldende ros for sitt musikalske arbeid, såvel som det diakonale arbeidet Hughes og kirken gjorde under pandemien.

«I en tid der kirkene er stengt er jeg full av beundring over å høre hvordan dere har brukt musikkens kraft til å bringe kristne sammen fra alle kirkesamfunn over hele Storbritannia. Det sensasjonelle mesterverket «The UK Blessing» er virkelig oppløftende og har berørt millioner verden rundt med sitt oppløftende budskap om håp og sin skjønnhet», skrev Johnson som også gav Hughes sin «Points of Light»-pris som er delt ut daglig fra 2014 til mennesker som har hatt en positiv innvirkning på samfunnet.

The UK Blessing har 4,5 millioner visninger på Youtube og samlet er nok sangen sett av langt over 50 millioner i ulike versjoner og på ulike språk.

The Lord bless you

And keep you

Make His face shine upon you

And be gracious to you

The Lord turn His

Face toward you

And give you peace

May His favor be upon you

And a thousand generations

And your family and your children

And their children, and their children

May His presence go before you

And behind you, and beside you

All around you, and within you

He is with you, He is with you

In the morning, in the evening

In your coming, and your going

In your weeping, and rejoicing

He is for you, He is for you

uk blessing,korona,salme,musikk,elevation church,lovsang