Andakt: «Jo, jeg eier borgersk
...
Andakt: «Jo, jeg eier borgerskap i Guds rike. Den Hellige Ånd har gitt meg visshet i hjertet om at jeg er et Guds barn.» Foto: Adobe Stock
Skattefri rikdom
Del
En tysk prest levde enkelt og spartansk, men han hadde likevel fått ord på seg for å ha en formue.

Presten hadde ikke oppgitt noen formue i selvangivelsen, og ble derfor oppsøkt av likningskontoret med spørsmål om hvordan det hadde seg.

Han sa at han på sett og vis var en rik mann, og det gjorde ligningsfunksjonæren interessert. Hvor stor er formuen?

«Jeg har god helse og det er en rikdom som er viktigere enn noe annet. Jeg har en god hustru og friske barn, en gave fra Herren som gjør rik.» Eier du ikke mer?

«Jo, jeg eier borgerskap i Guds rike. Den Hellige Ånd har gitt meg visshet i hjertet om at jeg er et Guds barn.» «Og ellers har du ingen formue?» Nei, svarer presten. Ligningsfunksjonæren: «Jeg forstår at du er en rik mann, men denne rikdommen kan ikke skattlegges.»

Likningskontorets oppgave var selvfølgelig å registrere den eventuelle formuen. Økonomisk rikdom er ikke bestandig like enkelt å forvalte. Mange har erfart at det ikke alltid fører til lykke.

Det er ikke alle som takler det å være rik på penger. Paulus sier noe om de fristelser og fallgruver som ­finnes. Og hva penger kan føre til på godt og vondt. Les 1.Tim. 6. Men rik er den som har tatt imot Guds gave i Jesus Kristus.

Rik på Guds nåde og kjærlighet skal vi få samle oss skatter i Gud, gjøre troens erfaringer og oppdage himmelens rikdommer. Den som er rik i Gud, vet også at en blir enda rikere når en kan avse tid, krefter og økonomi på arbeid i Guds rike.

jesus,skatt,andakt,den hellige ånd,paulus