Illustrasjonsfoto: Fotolia
Illustrasjonsfoto: Fotolia
Gud har regien!
Del
«Velsignet er Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i Kristus har velsignet oss med all Åndens velsignelse i himmelen» (Ef 1,3).

Kristendom blir lett til et fokus på oss selv, på hvem vi er og hva vi skal gjøre. Herren blir fort en byrde i stedet for vår hyrde. Men det handler egentlig om hvem Gud er og om hva han har gjort for oss. Deretter dreier det seg om de ferdige gjerning­ene, det han vil fortsette å gjøre gjennom oss.

Utbredelsen av Guds rike hviler på de samme forutsetningene. Gud har sin agenda hvor vi er invitert inn som budbringere og herolder. Den som ikke lytter til Ånden og oppdager Guds eget planverk er en unyttig tjener som står i fare for å tjene egne ­interesser i Jesu navn.

Dette er egentlig gode nyheter: Tenk at Gud selv har tatt regien i Kristus! For hva skulle det ­ellers bety at Jesus er med oss alle dager? Fra nå av gjelder det å regne med Gud i alt som skjer. Ingenting er for lite, ingenting for stort til at Gud ikke skulle bry seg om det.

Så denne dagen skulle kanskje begynne med litt undring og refleksjon over hvem Gud er, hva han har gjort for oss og hva han vil fortsette å gjøre. Vi kaller­ det tilbedelse. Det er troens belønning­ – muligheten til å skue og beundre Gud i all evighet.

andakt,inspirasjon,inspirasjonskilde,åndelig påfyll,terje t konradsen