Det er altså ingen som lider n
...
Det er altså ingen som lider noe som helst overlast. De som absolutt ikke vil høre om Jesusbarnet i krybben og fred på jorden, skal få slippe det. De som ikke vil synge «Deilig er jorden» (den kristne salmen altså, ikke den plagierte og avkristnede versjonen i humanetikernes sangbok), kan la være. For all del, skriver Dagen på lederplass. Illustrasjonsbilde: Yayimages.com
Plass 4: «Ødelegger for flertallet»
Del
Kan ikke humanetikere, muslimer og andre ikke-kristne bare holde sine egne barn borte fra skolegudstjenestene? spurte Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk i november, da årets skolegudstjeneste-debatt var mest høylydt.

 

Vi gjennomgår de mest delte Dagen-sakene- og debattene i 2016.

 

4. Vebjørn Selbekks lederartikkel i Dagen: Ødelegger for flertallet

FOKUS: Mitt hovedfokus i denne saken er likevel ikke ytringsfrihet, slik Selbekk (bildet) tydeligvis mener. Mitt fokus er hvor vidt denne kommentaren kommer inn under diskriminering i form av trakassering, skriver Hallgeir Lindal Reiten. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix
Det har nesten blitt en egen juletradisjon. Omtrent på samme tid som marsipangriser og sjokoladenisser dukker opp i den lokale Coop-butikken, så begynner den årlige offensiven fra  Human-Etisk Forbund  mot  skolegudstjenestene .

Vi har aldri skjønt hvorfor det skulle være nødvendig med så mye spetakkel. Alle som ønsker det, får jo fritak. Ingen som ikke vil være med, blir tvunget til å gå i  kirken .

De som blir igjen får et fullverdig tilbud på skolen mens de andre er på  gudstjeneste . Alt er timet og tilrettelagt.

Det er altså ingen som lider noe som helst overlast. De som absolutt ikke vil høre om Jesusbarnet i krybben og fred på jorden, skal få slippe det. De som ikke vil synge «Deilig er jorden» (den kristne salmen altså, ikke den plagierte og avkristnede versjonen i humanetikernes sangbok), kan la være. For all del.

Men dette er likevel ikke tilstrekkelig for humanetikerne. De vil hele ordningen med  skolegudstjenester  til livs.

Kan ikke humanetikere, muslimer og andre ikke-kristne bare holde sine egne barn borte fra skolegudstjenestene? spurte sjefredaktør Vebjørn Selbekk i en lederartikkel på side 2 i Dagen 8. november.

Les hele lederartikkelen her

 

5.  Joshua French kan bli benådet

Joshua French kom hjem til Norge 17. mai 2017. Her fra Kongo i 2014, da han fortsatt var fengslet. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
– Kongolesiske myndigheter vurderer å benåde Joshua French, men en avgjørelse er ikke tatt og det er usikkert når det skjer, opplyste utenriksminister Børge Brende 18. april i år.

Brende hadde fått et skriftlig spørsmål fra  KrF -representant  Astrid Aarhus Byrknes . I sitt svar  skriver Brebde at «Utenriksdepartementet har jevnlig kontakt med styresmaktene i Kinshasa for å finne en løsning i saken. Etter det vi kjenner til, er spørsmålet om benådning til vurdering.  Vi kan foreløpig ikke si noe om når en endelig avgjørelse blir fattet,»

Brende understreket at Utenriksdepartementet samarbeider med britiske myndigheter for å støtte  Joshua French , som har dobbelt statsborgerskap.

Les hele artikkelen her

 

6. Solberg: – En unnlatelsessynd å ikke tilby skolegudstjenester

Statsminister Erna Solberg (H) venter spent på resultatet fra presidentvalget i USA. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) beklager at enkelte skoler velger bort julegudstjenester og kaller det et brudd på Norges historiske grunnlag.

KrF -leder  Knut Arild Hareide  tok opp debatten om  skolegudstjenester  i Stortingets spontanspørretime i midten av november, der statsministeren møtte.

Han viste til at rektorene ved flere skoler i  Voss  i år har takket nei til tilbud om skolegudstjenester, og ville vite hva  Erna Solberg  syntes om det.

– Ingen skal pålegges å gå i  julegudstjeneste , men å ha det tilbudet mener jeg er helt naturlig del av den norske skolehverdagen. Jeg mener det blir rart og en liten unnlatelsessynd hvis vi skal tilpasse oss så mye at vil vi unnlater å ta med den viktigste delen av hvorfor vi feirer jul. Det å miste det båndet vil være en formidling som er et brudd med vår historiske grunnlag, sa Solberg.

Se video, flere bilder og les hele saken her

 

Mest delt - listen fortsetter på neste side, klikk her

... eller gå tilbake til forrige side

erna solberg,vebjørn selbekk,skolegudstjeneste,human-etisk forbund,religion,høyre,astrid aarhus byrknes,krf,børge brende,voss,mest delt,facebook