Premie: Her mottar ildsjel Kar
...
Premie: Her mottar ildsjel Karin Haugne Dagens hederspris 2015 av sjefredaktør Vebjørn Selbekk i februar. Foto: Silje Rognsvåg
Nå leter vi etter ildsjeler til Dagens hederspris
Del
I fjor vant Karin Haugnes fra Grimstad. Nå håper vi du kan hjelpe oss med å finne fram til de lokale ildsjelene som virkelig fortjener en hederspris.

s hederpris er en gave på 10.000 kroner som går til en ildsjel på grasrota i Kristen-Norge. Hvem som helst kan foreslå sin kandidat. Foto: Dagen
Vinneren av Dagens hederspris mottar 10.000 kroner. Pengene skal gå til det lokale arbeidet hvor vinneren er engasjert.

Prisen ble lansert i fjor og delt ut i begynnelsen av februar. Da fikk Grimstad-damen Karin Haugnes aller flest stemmer fra leserne for sitt 40 år lange engasjement i Grimstad Misjonskirke.

Les også: Her får hun Dagens hederpris  

Nå leder hun et lokalt arbeid med matutdeling og kafé. Hun forteller at prisen betydde mye.

– Vi fikk mye ekstra oppmerksomhet etter at vi fikk prisen tidligere i år. Det er mange flere som vet om oss nå, og vi har fått flere sponsorer og givere, forteller Haugnes.

Påskefest

Prispengene på 10.000 kroner ble brukt til en påskefest for rusmisbrukere, folk med psykiske utfordringer, enslige og andre som ikke får endene til å møtes økonomisk.

– De fikk hvert sitt fylte påskeegg og ekstra mye god mat i forkant av en høytid som kan være ganske tøff for noen, sier Haugnes.

Hun er ikke en dame som liker å stå frem i offentligheten.

– Jeg er egentlig litt skeptisk til aviser, sier hun.

Det kom derfor som en stor overraskelse på henne at hun var nominert blant fem kandidater.

– Det var veldig stas. Da jeg i tillegg vant ble jeg veldig glad, det var så inspirerende for arbeidet vårt, sier Haugnes.

Grimstad-vinneren tror prisen er viktig for å oppmuntre de mange som gjør en ulønnet innsats på grasroten i Kristen-Norge.

Juryen

Det er en jury som skal plukke ut de fem nominerte basert på alle forslagene som har kommet inn fra leserne ( det er ikke lenger mulig å sende inn forslag til kandidater ).

Juryen består av de samme personene som i fjor:Espen Andreas Hasle, Kari Sørheim og Vebjørn Selbekk.

DAGENS HEDERSPRIS: Først foreslår du og andre Dagen-lesere kandidater til hedersprisen. Deretter plukker denne juryen, Espen Andreas Hasle (f.v.), Kari Sørheim og Vebjørn Selbekk ut fem kandidater. Så er det igjen våre lesere som skal stemme frem en vinner, her på Dagen.no. Vinneren av Dagens hederspris blir kåret i januar 2017.
 

Kari Sørheim er tidligere landsstyreleder i Det norske misjonsselskap (NMS) mangeårig bispedømmerådsleder i Bjørgvin, fylkessekretær i KrF og vararepresentant til Stortinget.

Espen Andreas Hasle er tidligere leder i Normisjon s barne- og ungdomsorganisasjon Acta og sokneprest i Manglerud menighet i Oslo.

Vebjørn Selbekk er sjefredaktør i Dagen.

– Kristen-Norge er viktig for oss. Ofte intervjuer vi i Dagen generalsekretærer, prester, teologer og andre kristne ledere som har en offentlig rolle. Samtidig er vi klar over at de som gjør arbeidet på grasroten er frivillige. Det er de som er motoren i norsk menighetsliv. Vi ønsker å løfte frem noen slike forbilder, og gi de et ekstra løft, sier Selbekk.

Dagens hederspris,vebjørn selbekk,espen andreas hasle,grasrota,kari haugnes,kari sørheim,kristen-norge,pris,vinner,nms,krf,stortinget,normisjon,acta