Strålende: Det er god stemning og strålende sol på Møtepunkts minifestival.


Vendte hjem for å 
skape Jesus-
begeistring

Begge har lenge ønsket å 
starte opp et kristent tilbud i hjembygda. 
Nå har de satt drømmene ut i livet.

I fjor høst flyttet Chris Slettvoll tilbake til bygda der han er oppvokst. Sammen med seg hadde han sin kone.

Søsteren Camilla Slettvoll Berger flyttet hjem for to år siden. Og bor nå i bygda sammen med mannen sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Disse fire hadde et sterkt ønske om å få bety noe for bygda si og å starte opp et kristent tilbud for unge.

Lavere terskel

Dette året har gjengen fra Godøynes arrangert tre Møtepunkt og en minifestival.

– Møtepunkt er jo i grunnen en slags kombinert lovsangskveld og gudstjeneste. Vi har valgt å satse på aldersgruppen 18-35 år, og ønsker å skape et møtepunkt med godt fellesskap. I dag er det høy terskel for å komme inn i et kirkerom, og den terskelen ønsker vi å bryte ned. Jeg opplever at hvis man kan tilby noe mer utover en vanlig gudstjeneste er det lettere å få med seg flere. Å få øye på et biljardbord kan straks gjøre det mindre skummelt å trå innenfor kirkedøren, påpeker Chris.

Camilla forteller at det å starte opp et tiltak for unge voksne, er et kall hun har følt på i flere år.

– Dette er noe jeg har brent for å få satt i gang veldig lenge. Det er en drøm Gud har lagt meg på hjertet, men i flere år følte jeg at Gud sa, ikke ennå.

Nå har hun og broren Chris, sammen med ektefellene, endelig blåst liv i drømmene.

– Det var ikke mye initiativ som skulle til for å vekke det potensialet som allerede var der, sier Chris Slettvoll og forteller at i tilegg til de fire som kom flyttende, har de fått god hjelp fra lokale krefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vår far har også spilt en viktig rolle for å få startet opp dette. Det var han som fikk meg til å forstå at drømmene mine var realistiske. Han bygget hybler slik at vi kunne flytte hjem igjen, forteller Camilla.

Uforstyrret på lite sted

Det er ikke mye mer enn 200 personer som bor på Godøynes, som ligger to og en halv mil utenfor Bodø. I Bodø, med omtrent 6000 studenter, bor det mange som er innenfor målgruppen til Møtepunkt. Likevel er stedet for Møtepunkt lagt til bygda.

– Vi har hentet inspirasjon fra blant annet Hillsong, som viser at det er mulig å få til store ting på små steder. På et lite sted er det få andre ting som skjer som man kan friste og som vi må konkurrere med. på Godøynes skjer ingenting. Ingen blir fristet til å springe bort på kiosken eller bli med på noe annet. Så det at vi har valgt å ha det her, er et bevisst og gjennomtenkt valg, sier Chris.

Chris forteller at både folk fra nabobygdene og fra Bodø har funnet veien ut til Godøynes for å være med på Møtepunkt. Han sier det finnes få tilbud for den gruppen de har valgt å satse på.

– Folk over 18 år trenger et sted å være, et sted de kan bli møtt som et helt menneske. Jeg tror det er behov for et tilbud der man kan bygge gode relasjoner og samtidig bli oppbygget selv, sier han

– Ved å arrangere Møtepunkt ønsker vi å være en bit av Guds plan for Bodø-området, og håper selvfølgelig at det vil føre til at flere blir frelst. Vi ønsker at flere, både kristne og ikke-kristne skal bli mer engasjert og få en større tilhørighet til kirken, legger Camilla til.

Lovsang står sentralt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Initiativgjengen for Møtepunkt har valgt å gjøre lovsangen sentral i sine arrangement.

– Det er først og fremst fordi musikk er den største interessen til flere av oss. Men jeg tror også at musikk er noe som bryter ned barrierer, og gjør oss mer åpne enn bare ord, forteller Chris, som selv har udannelse innenfor musikk.

– Lovsang er viktig fordi det er en god måte å ære Gud på. Og det er så flott at Gud hører oss når vi tilber med lovsang. Jeg tror lovsang er noe mange unge har savnet i dette området, fortsetter Camilla.

Utfordrende og givende

I sommer prøvde de seg på en liten minifestival. Hvor godt felleskap og gode samtaler stod i fokus.

– Godt vær og flotte folk gjorde at det ble en kjempehyggelig weekend, sier Chris og innrømmer at nå skal det bli godt med ferie. For det er ikke til å legge skjul på at det å starte noe helt fra bunnen av har tatt både tid og krefter.

– Det har vært utfordrende å skulle starte opp noe helt nytt. Vi har erfart at det krever mye å lage et nytt konsept. Det har blitt mye ansvar på hver av oss i initiativgjengen. Men det har også vært svart givende, sier Chris han

Til høsten er de klare for å starte opp igjen og satser på å arrangere Møtepunkt fire ganger det neste skoleåret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det blir utrolig spennende å starte opp igjen til høsten. Vi legger veien videre i Guds hender, sier Camilla.