Restaurant gir bordbønn-rabatt

Et spesielt tilbud er nå dukket opp på Marys Gourmet Diner i Winston-Salem i den amerikanske delstaten North Carolina.

Her får du nemlig 15 prosent rabatt om du tar deg litt tid til å takke for din meksikanske lunsj før du setter den til livs.

Historien om restauranteieren som verdsetter bønn og meditasjon før maten dukket opp påHuffpost live, Huffington posts nett-TV.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er en gave vi gir tilfeldig ut til de som ber før maten eller tar et øyeblikk for litt pusterom. Hvem du ber til er din egen sak, skriver Mary Haglund (60) pårestaurantens facebookside.

Se nett-TV:Søskenflokken på 12 på scenen igjen

Gir bort på gefylen

På kvitteringen står det «Bønn i offentlighet» 15 prosent avslag. Mary selv sier at bønnerabatten har vært der lenge, men at de ikke reklamerer for den. Bønnen må nemlig være oppriktig.

– Når jeg ser noen i restauranten som bruker tid til å vise takknemmelighet for maten så rører det ved hjertet mitt, sa Mary til The Blaze. Hun forklarer at det ikke er en regel, men mer noe de gir bort når de føler for det.

Debatten går

Huffington melder også i denne forbindelse at Pave Frans fikk et gratis måltid i Vatikankafeteriaen da han tok seg en tur dit. Kassedamen hadde tilsynelatende ikke hjerte til å be selveste paven om å betale. For oss andre så er det altså bordbønn på Marys Gourmet Diner som gjelder.

Restauranten har fått mye oppmerksomhet etter at en kristen radiokanal la ut bildet av kvitteringen med bønn i offentlighetsrabatten. Diskusjonen har gått videre og det er delte meninger om praksisen. Kan den gå i mot rettighetene alle borgere har mot å bli diskriminert for sin religiøse praksis? Og hva sier egentlig Det Nye Testamentet om å be offentlig?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Viser takknemmelighet

Noe av inspirasjonen til rabatten kommer av at Mary Haglund selv har bodd i et land hvor mat ikke var like tilgjengelig som i USA. Hun er misjonærbarn og tilbragte tenårene på Filippinene.

– Vi bor i et land med mer en nok mat. Det vil jeg ALDRI ta for gitt, skriver hun i en facebookmelding til alle som har slengt seg med i debatten. Drar du til Mary’s kan du være takknemmelig både for maten og rabatten.