DØDSTUNGT: Extol stod endelig
...
DØDSTUNGT: Extol stod endelig på scenen igjen denne sommeren, etter syv års pause. F.v. vokalist Peter Espevoll, trommis David Husvik, gitarist og vokalist Ole Børud. Bassist Ole Vistnes og gitarist Marcus Bertilsson er med i bandet for første gang. Foto: Silje Rognsvåg
Dødshardt comeback på Skjærgårds for Extol
Del
Det kristne dødsmetall-bandet Extol stod fredag kveld på scenen på Risøya etter syv års pause.

– Det har vært veldig kult å komme sammen, selv om vi ikke har øvd så mye, bare sendt musikk vi har laget på mail til hverandre, sier Peter Espevoll til Dagen.

I fjor kom death metal-bandet ut med første plate på mange år, og i helgen spilte de Skjærgårds Music & Mission som én av tre konserter denne sommeren.

Torsdag spilte Extol på Gullbrannafestivalen i Sverige.

Gjenforening

Det hardtslående bandet ble dannet i 1993, har fans over hele verden og er anerkjent i metall-verdenen. I 2006 ble de nominert til Spellemann for beste metall-plate.

Vokalist Peter Espevoll og gitarist Ole Børud synes det er litt merkelig å være gjenforent på scenen.

Også David Husvik er med på trommer, og for sommeren er bassist Ole Vistnes og gitarist Marcus Bertilsson med i bandet.

– Det rart, men gøy, sier Espevoll.

– Samtidig er det en «booster». Vi gleder oss til å spille og kjenne på vibben av det vi gjorde før og følelsen av at nå er jeg faktisk her igjen, sier Børud før han går på scenen på Skjærgårds Music & Mission.

For ham er det ekstra lenge siden sist, da han gav seg i bandet for ti år siden.

Se hva som skjer i kristen-Norge i sommer: Stevneguiden.no

Fikk øresus

Bandet har gått noen runder med seg selv i om de skulle gjenforenes eller ikke.

Extol gav seg i utgangspunktet fordi vokalist Peter Espevoll fikk øresus på begge ørene og trengte hvile fra «skrikesyngingen».

– Vi har prøvd ulike løsninger på hvordan vi skulle få det til og gjøre det komfortabelt for Peter. Nå har vi endt opp med en løsning med støpte propper som demper for de kjipeste frekvensene. Også dropper vi forsterkere på scenen, forklarer Børud.

Takker Gud

Bandnavnet Extol betyr å lovprise, opphøye, rose. Bandet har profilert seg som et kristent band som ønsker å løfte opp Jesus. Det har de planer om å fortsette med.

– For meg har Extol handlet om spilleglede, det å bruke en gave som jeg tenker er fra Gud. Det er vi bevisste på i bandet, og det er en styrke. Vi tror på det samme og ber til Gud før vi spiller. Vi kan rett og slett bruke musikken for å si takk, sier Børud.

– Vi ønsker å formidle en ærlighet om våre tanker rundt livet og Gud, og skriver tekster om det vi har på hjertet. Og musikalsk sett er det å gjøre det vi synes er kult, sier Espevoll.

 

death metall,dødsmetall,extol,ole børud,peter espevoll,skjærgårds,skjærgårds music & mission