- Vil plante kirker hos dem som har minst fra før

Rundt 800 er ventet til «Sendt» neste helg, som er den hittil største konferansen for menighetsplanting i Norge. Bare fra Indremisjonsforbundet er det ventet 110 personer.

Hele 15 ulike or­ga­ni­sa­sjo­ner står bak kon­fe­ran­sen som ar­ran­ge­res av det tverr­kir­ke­li­ge nett­ver­ket Dawn Norge. Kon­fe­ran­sen er en del av en stør­re mo­bi­li­se­rings­plan for plan­ting av nye me­nig­he­ter og fel­les­skap i Norge.

Erik Fur­nes, ge­ne­ral­sek­re­tær i Indre­mi­sjons­for­bun­det, (Imf) sier han har for­vent­ning til at noen vil få en kon­kret kalls­opp­le­vel­se i møte med for­kyn­nel­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For­len­gel­se av stra­te­gi

- Kon­fe­ran­sen er en for­len­gel­se av vår stra­te­gi om å plan­te nye me­nig­he­ter der det er lite kris­tent ar­beid. Vi har et mål om å gjøre med­ar­bei­de­re i indre­mi­sjo­nen be­visst på at vi alle skal være mi­sjo­næ­rer i Norge . Jo yngre man er, jo let­te­re er det å ta slike be­slut­nin­ger. Sam­ti­dig håper vi at også godt voks­ne vil bli ut­ford­ret til å flyt­te på seg, og ta ut­ford­rin­gen med å plan­te en ny me­nig­het der det er lite kris­tent ar­beid fra før, sier Fur­nes

Imf sen­tralt sen­der rundt 20 til kon­fe­ran­sen. Bare fra Bryne kom­mer det rundt 30. Fur­nes for­tel­ler at Imf span­de­rer kon­fe­ran­sen på en del bi­bel­sko­le-ele­ver, fordi de ten­ker at det er stra­te­gisk. De skal snart velge stu­die­sted og hvor de skal bo­set­te seg.

En bred er­kjen­nel­se

Øi­vind Aug­land, leder i Dawn, gle­der seg over den store bred­den av or­ga­ni­sa­sjo­ner og kirke­sam­funn som står bak.

- Det viser at det er en bred er­kjen­nel­se og et ak­tivt fokus på å jobbe med plan­ting av nye me­nig­he­ter, sier han.

Aug­land for­tel­ler at det job­bes med et opp­rop som skal sig­ne­res av de som ar­ran­ge­rer kon­fe­ran­sen. Et opp­rop som skal gi en ret­ning for neste ti årene sam­men.

- Topp­le­de­re og folk ned­over i or­ga­ni­sa­sjo­nen skal skri­ve under og si at «her går vi sam­men».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Hva er dine for­vent­nin­ger til «Sendt»?

- Min for­vent­ning er at det blir en mo­bi­li­se­ring av kirke­sam­funn og or­ga­ni­sa­sjo­ner som set­ter enda mer fokus på å nå ut til nye, til beste for na­sjo­nen.

De som skal tale under kon­fe­ran­sen kom­mer også til å re­pre­sen­te­re bred­den. Fra ut­lan­det kom­mer Gary Clar­ke, se­nior­pas­tor i Hill­song Lon­don og Alan Platt fra Sør-Afri­ka, leder for et stør­re me­nig­hets­nett­verk.

- De har begge fokus på at vi plan­ter me­nig­he­ter for å bety noe for byen og bygda vi bor i, sier Aug­land.

Ån­dens bånd

Noen av de som står bak kon­fe­ran­sen står et styk­ke fra hver­and­re i teo­lo­gi, men Erik Fur­nes synes ikke det er pro­ble­ma­tisk.

- Jeg har møtt en del av dem på Dawn-kon­fe­ran­ser, og opp­le­ver at det er ån­dens bånd mel­lom oss. Vi har et fel­les fokus på mi­sjon, og på å vinne fol­ket for Gud.

Fur­nes for­tel­ler at det er lang tra­di­sjon i Imf for å drive ar­beid i Finn­mark. Det har vært en fel­les opp­ga­ve for or­ga­ni­sa­sjo­nen i over 100 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det vi ser er at Finn­mark ikke er i en sær­stil­ling len­ger. Dess­ver­re er det store om­rå­der av lan­det vårt der det fore­går lite kris­tent ar­beid, og det må vi ta på alvor, sier han.

DAGEN

Sendt

27. - 29. mars 2014 ar­ran­ge­rer det tverr­kir­ke­li­ge nett­ver­ket Dawn Norge en na­sjo­nal kon­fe­ran­se med fokus på me­nig­hets­plan­ting og evan­ge­li­se­ring. Kon­fe­ran­sen fore­går i Oslo kon­gres­sen­ter.

Kon­fe­ran­sen «SENDT for noe stør­re» er en del av en stør­re mo­bi­li­se­rings­plan for plan­ting av nye me­nig­he­ter og fel­les­skap i Norge.

SAMARBEIDER: Nor­mi­sjon, Pinse­be­ve­gel­sen, Indre­mi­sjons­for­bun­det, Agen­da1 nett­verk, Fri­kir­ken, Frel­ses­ar­me­en, Me­to­dist­kir­ken, YWAM Nor­way, Det nors­ke mi­sjons­sel­skap, Kris­tent Fel­les­skap, Det Evan­ge­lisk-lu­thers­ke Kirke­sam­funn, De Frie Evan­ge­lis­ke For­sam­lin­ger, Mi­sjons­for­bun­det og Bap­tist­sam­fun­net sam­ar­bei­der om kon­fe­ran­sen.