AVVIKLE: Pastor Erik Selle i Bærumskirken Pentecostal Church ber om at Pinsebevegelsen bryter alliansen med Vårt Land.

- Samarbeidet med Vårt Land må brytes

Pinsepastor mener at samarbeidet mellom Korsets Seier og Vårt Land er uheldig for Pinsebevegelsen, og bør derfor avvikles.

- Korsets Seier og Vårt Land er etter mine begreper ingen naturlig allianse. Derfor er det min oppfordring til Pinsebevegelsen at man avvikler dette samarbeidet, uttaler Erik Selle til DagenMagazinet.
Han er pastor i Bærumskirken Pentecostal Church, og har nå sendt et brev til sin bevegelse om å bryte alliansen med Vårt Land. Selle reagerer kraftig på at Vårt Land har kjøpt aksjer i Korsets Seier, som er pinsevennenes hovedorgan.

Uklar profil

- Korsets Seier er et vekkelsesorgan for en vekkelsesbevegelse, for det er der vi kommer fra - og det er der vi ønsker å gå. Vårt Land har ikke den samme retning, og er et konsern som har en ideologisk uklar profil. De kjøper opp sosialistiske aviser og tidsskrifter som Dagsavisen og Ny Tid, og er et mediehus som ser ut til å fokusere på en strategisk utnyttelse av pressestøtten. Alt dette er for så vidt legitimt, men Vårt Land er ikke en naturlig alliansepartner for pinsebevegelsens hovedorgan, sier Erik Selle.
Han legger til at det er litt ironisk at Vårt Land, som var lokomotivet i pressens angrep på Lise Karlsen og Evangeliesenteret for en tid siden, nå har kjøpt seg inn i pinsevennenes egen avis.
- De to har hatt samme styreformann, noe som er meget problematisk med tanke på lojalitet, ideologi, strategi og retning. I denne settingen er det liten tvil om at Vårt Land er storebror og Korsets Seier lillebror, og at impulsene går den veien.

- Kjøp tilbake aksjene

- Hva mener du at Pinsebevegelsen bør gjøre?
- Jeg mener at alliansen mellom Korsets Seier og Vårt Land har vært uheldig for vår bevegelse, og det er på tide å avvikle den: Kjøp tilbake aksjene fra Vårt Land, og løs opp de båndene som er i denne konstellasjonen, svarer Selle. Og han legger til følgende:
- Korsets Seier og Vårt Land er to helt ulike aviser, og Korsets Seier trenger å stå plantet troverdig i vekkelseskristendommen, og så får Vårt Land være det de ønsker å være.

- Feil konklusjon

Redaktør Anne Gustavsen i Korsets Seier mener at utspillet fra Erik Selle bygger på misforståelser og mangel på informasjon, og dermed feil konklusjon.
- Det eksisterer ingen allianse eller bånd mellom Korsets Seier og Vårt Land som må brytes. Det finnes ingen redaksjonelle allianser eller samarbeid av ideologisk og profillmessig art, opplyser Gustavsen til DagenMagazinet.
Hun viser til at Korsets Seier har et forretningsmessig samarbeid med selskapet Mentor Medier, som har kjøpt aksjer, og ikke med avisen Vårt Land. Korsets Seier har heller ikke samme styreformann som Vårt Land.
- Oppkjøpet av disse aksjene er av ren forretningsmessig art, for at Mentor Medier skal kunne yte de tjenestene vi kjøper av dem. Aksjene kan kjøpes tilbake når som helst hvis vi finner andre løsninger for disse tjenestene, sier hun.
Korsets Seier leier i dag lokaler av Mentor Medier og kjøper tjenester som service til abonnement, IT, regnskap og sentralbord.