- Påskeleirene har ikke utspilt sin rolle

Det er fortsatt populært å dra på påskeleir, og i år kommer minst 3.000 deltagere. Acta - barn og unge i Normisjon samler hele 400 unge på én leir.

Tall som Dagen har inn­hen­tet fra de størs­te ak­tø­re­ne, viser at nær­me­re 3.000 barn og unge sam­les på leir i pås­ken. I til­legg er det også andre or­ga­ni­sa­sjo­ner og kirke­sam­funn som ar­ran­ge­rer lei­rer i denne høg­ti­den.

Betyr mye for Nor­mi­sjon

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Påske­lei­re­ne har ab­so­lutt ikke ut­spilt sin rolle, sier dag­lig leder Espen Andreas Hasle i Acta - barn og unge i Nor­mi­sjon til Dagen. Selv skal han sende to barn på leir. De gle­der seg, og han ser fram til å høre hvor­dan de har hatt det når de kom­mer hjem igjen.

- Påske­lei­re­ne betyr mye for Nor­mi­sjon. Vi har mu­lig­het til å samle mange unge, slik at de kan høre det vik­tigs­te bud­skap i ver­den. Pås­ken er jo en stor høg­tid for oss krist­ne, med sær­lig fokus på Jesu død og opp­stan­del­se, sier Hasle.

Kon­fir­mant­leir i Sunn­hord­land

Acta - barn og unge i Nor­mi­sjon ar­ran­ge­rer denne pås­ken en «me­ga­leir» i Etne i Sunn­hord­land. Den be­gyn­ner i mor­gen og varer til ons­dag.

- Her skal vi samle 400 kon­fir­man­ter fra Vest­lan­det, og i til­legg kom­mer 50 le­de­re som skal bidra på lei­ren. De unge bor på en stor skole, og vi har sam­lin­ger både i den nye kir­ken i Etne og i fler­bruks­hal­len i kul­tur­hu­set, for­tel­ler Acta-le­de­ren.

Denne lei­ren ble førs­te gang ar­ran­gert i fjor med om­kring 160 del­ta­ge­re. Den store øk­nin­gen i år viser at dette er blitt et po­pu­lært til­tak. Pla­ne­ne er al­le­re­de i gang for å ut­vi­de lei­ren neste år.

- Påske­lei­re­ne er en an­led­ning til å samle unge ut fra deres van­li­ge hver­dag til godt fel­les­skap med moro, kris­ten un­der­vis­ning og lov­sang, sier Espen Andreas Hasle.

Over 30 år som leder

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere hund­re fri­vil­li­ge stil­ler opp som le­de­re på årets påske­lei­rer, og en av disse er Jens Klings­heim i Hom­mer­såk, som lig­ger i Sand­nes kom­mu­ne.

- Jeg er vokst opp med å dra på leir, og har vært leder på påske­lei­rer i over 30 år. Det er utro­lig kjekt, og jeg får selv mye vel­sig­nel­se til­ba­ke, for­tel­ler Klings­heim.

- Hvis pås­ken bare skul­le være ferie, så hadde jeg ikke hatt så stort ut­byt­te, leg­ger han til.

Jens Klings­heim skal være med på en leir i palme­hel­gen med del­ta­ge­re fra andre til fjer­de klas­se. Den ar­ran­ge­res av Norsk Lu­thersk Mi­sjons­sam­band (NLM) på Holm­a­vatn Ung­doms­sen­ter på Høg-Jæ­ren. Denne gan­gen skal søn­ne­ne David (8) og Andreas (9) være med faren på påske­leir for førs­te gang.

«Her­jet» med le­der­ne

- Jeg hus­ker da vi selv dro på leir, så var det ofte at vi «her­jet» med le­der­ne. Det skal være litt liv i lei­ren, og vi må som le­de­re tåle en del. Men jeg opp­le­ver vel selv at jeg ofte blir for streng. Jeg glem­mer så lett hvor­dan jeg selv opp­før­te meg på lei­re­ne da jeg var barn, smi­ler Klings­heim.

Han un­der­stre­ker at det er vik­tig at for­eld­re­ne sen­der barna sine på leir.

- Her får de høre for­kyn­nel­se av Guds ord, og de får krist­ne ven­ner vi­de­re i livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DAGEN

Påskeleirer

Dette er et anslag over hvor mange barn og unge som drar på påskeleir i år hos de største aktørene:

Normisjon - omkring 1.500 deltagere (

Misjonssambandet - omkring 1.000 deltagere

Misjonsselskapet - omkring 300 deltagere

Les også
Stevneguiden.no i ny drakt
Les også
Populært på påskeleirDeltagere på påskeleirerDeltagere på påskeleirer
Les også
Utfordrer konfirmanter på leirkonfACTION 2013