- Oslo Kristne Senter snakker internt om pinsetilhørighet

Mens stadig flere menigheter går inn i Pinsebevegelsen, snakkes det om det samme i OKS - om enn bare over kaffekoppen.

Både le­de­ren for pinse­ven­ne­nes le­der­råd, Sig­mund T. Kris­tof­fer­sen, og pas­tor Ingar Jen­sen i Li­vets Sen­ter be­kref­ter at det ikke er noen frem­med tanke i Oslo Krist­ne Sen­ter å skul­le bli med i et stør­re nett­verk. Da er Pinse­be­ve­gel­sen nær­lig­gen­de.

- Over kaf­fi­en

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Både Cre­do­kir­ken (før Le­ven­de Ord) og OKS har vært re­pre­sen­tert under Led14. Cre­do-pas­tor Olav Røn­hov­de og se­nior­pas­tor Åge Åleskjær i OKS var begge til stede på kon­fe­ran­sen, og ho­ved­pas­tor Tho­mas Åleskjær i OKS var ho­ved­ta­ler på det av­slut­ten­de fest­mø­tet i går.

- De gir ut­trykk for at de ten­ker i de samme ba­ne­ne som andre og vil inn i et stør­re nett­verk, sier Kris­tof­fer­sen til Dagen. - De ser det er et mo­men­tum hos oss, og de har ven­ner her, sier han og un­der­stre­ker:

- Det er ikke be­hand­let for­melt hos dem, men det snak­kes om det over kaf­fi­en, sier Kris­tof­fer­sen som går enda len­ger:

- De tri­ves her og gle­der seg over vår vekst. De in­vi­te­res til sam­lin­ger og er med i sam­ta­ler. I prak­sis er de inna­for, sier han.

Sav­net nett­verk

Ingar Jen­sen, pas­tor i ny­inn­meld­te Li­vets Sen­ter, be­kref­ter:

- Jeg ser ikke bort fra at OKS også blir med, men jeg tror ikke de er der ennå. Jeg vet hel­ler ikke sik­kert om de kom­mer med noen gang, men jeg tror uan­sett at de gle­der seg over det som skjer i Pinse­be­ve­gel­sen, sier Jen­sen som har hatt nær kon­takt med OKS i mange år.

- Det har skjedd noe både med oss og med Pinse­be­ve­gel­sen de siste åra, sier han til Dagen og for­tel­ler om en pro­sess i de fire Li­vets Sen­ter-me­nig­he­te­ne som star­tet i 2012 da Jen­sen var på Led12 i Stok­ke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg har i mange år sav­net å høre til et stør­re nett­verk, for­tel­ler han.

- Dere har vært nær­me­re knyt­tet til Tros­be­ve­gel­sen og Oslo Krist­ne Sen­ter. Er ikke det er stort nok nett­verk?

- OKS har vært og vil fort­satt være en av våre nær­mes­te venn­skaps­me­nig­he­ter, men deres vi­sjon er ikke å bygge nett­verk. Vi har vært på leit etter et stør­re nett­verk, sier Jen­sen som av­slø­rer at le­der­kon­fe­ran­sen i seg selv var av­gjø­ren­de da han fant ut at dette var nett­ver­ket han ville ha Li­vets Sen­ter med i.

- Kon­fe­ran­sen var ut­lø­sen­de. Jeg hadde tenkt tan­ken og gle­det meg over fram­gan­gen hos pinse­ven­ne­ne. Jeg så hva som skjed­de på Led12, og da be­gyn­te jeg å jobbe med å komme tet­te­re på Pinse­be­ve­gel­sen.

Jen­sen for­tel­ler om en grun­dig in­tern pro­sess i hans eget lille nett­verk. Der fikk han først ikke gjen­nom­slag, men opp­slut­ning etter en tål­mo­dig pro­sess. På le­der­skaps­nivå var det først ingen stor be­geist­ring.

- Det er kan­skje bare en tre­del av dem som er med der, som kom­mer fra Pinse­be­ve­gel­sen. For mange var det gans­ke frem­med å skul­le være med her, sier han, men etter at seks le­de­re ble med på Led13, løs­net det, og 92 pro­sent av med­lem­me­ne slut­tet seg til da det ble stemt over saken i høst.

DAGEN

Les også
Årets største kristne ledersamling
Les også
Jubelbølge i voksende pinsebevegelseNye pinsemenigheter