- Ikke aktuelt for oss å bli pinsevenner

Pastor Thomas Åleskjær benekter at det er aktuelt for Oslo Kristne Senter å slutte seg til Pinsebevegelsen - selv om dette ble antydet av Pinsebevegelsens fremste leder nylig.

Pinse­le­der­sam­lin­gen Led14 i fe­bru­ar sam­let 1600 le­de­re både fra inn­si­den og ut­si­den av den or­ga­ni­ser­te Pinse­be­ve­gel­sen.

Der var pas­to­ren for Cre­do­kir­ken (før Le­ven­de Ord), Olav Røn­hov­de, og OKS-grunn­leg­ger Åge Åleskjær til stede, mens pas­tor Tho­mas Åleskjær i OKS var taler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ka­ri­s­ma­kir­ken i Stav­an­ger er blant dem som nylig har meldt seg inn i Pinse­be­ve­gel­sen, og me­nig­he­tens grunn­leg­ger, Arn­finn Cle­ment­sen var på Led14 sam­men med pas­tor Ingar Jen­sen i Li­vets Sen­ter med ho­ved­sete på Lil­le­ham­mer som også er ny­inn­meld­te i be­ve­gel­sen.

I Cre­do­kir­ken har de drøf­tet ufor­melt om de skal gå inn i Pinse­be­ve­gel­sen, men ikke kon­klu­dert, for­tal­te Røn­hov­de til Dagen 20. ja­nu­ar.

- Vil inn i nett­verk

Under Led14 spur­te Dagen le­de­ren i Pinse­be­ve­gel­sens le­der­råd, Sig­mund T. Kris­tof­fer­sen, om han trod­de det var en lig­nen­de pro­sess i OKS. Han sa da at det ikke var noen frem­med tanke i OKS.

- De gir ut­trykk for at de ten­ker i de samme ba­ne­ne som andre og vil inn i et stør­re nett­verk, sa Kris­tof­fer­sen til Dagen.

- De ser det er et mo­men­tum hos oss, og de har ven­ner her, sa Kris­tof­fer­sen vi­de­re før han la til:

- Det er ikke be­hand­let for­melt hos dem, men det snak­kes om det over kaf­fi­en. De tri­ves her og gle­der seg over vår vekst. De in­vi­te­res til sam­lin­ger og er med i sam­ta­ler. I prak­sis er de inna­for, mente Kris­tof­fer­sen.

Pas­tor Ingar Jen­sen har hatt nær kon­takt med OKS over lang tid og ut­tal­te:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg ser ikke bort fra at OKS også blir med, men jeg tror ikke de er der ennå. Jeg vet hel­ler ikke sik­kert om de kom­mer med noen gang, men jeg tror uan­sett at de gle­der seg over det som skjer i Pinse­be­ve­gel­sen.

Be­nek­ter

Nå be­nek­ter altså Tho­mas Åleskjær at det er dette som er bil­det. Over­for Pinse­be­ve­gel­sens organ Kor­sets Seier sier Åleskjær at bil­det som teg­nes, ikke stem­mer.

- Vi sam­ar­bei­der med pinse­kir­ker, be­sø­ker pinse­kir­ker, taler i pinse­kir­ker og får besøk fra pinse­kir­ker, men å for­melt til­slut­te oss denne be­ve­gel­sen er ikke en ak­tu­ell sam­ta­le hos oss, sier han til KS.

- Det er ty­de­lig at dere er øns­ket inn i pinse­be­ve­gel­sen, blir du smi­gret over frie­ri­et?

- Jeg vet ikke om den be­skri­vel­sen er helt dek­ken­de for opp­le­vel­sen, men vi øns­ker å stå skul­der om skul­der i Guds rike, og vil fort­set­te å heie på hver­and­re på alle mu­li­ge måter slik vi har gjort i flere år, sier Tho­mas Åleskjær.

I siste ut­ga­ve av uke­avi­sa Kor­sets Seier sier han vi­de­re:

- Jeg tror vi er ille ute om enhet er noe man ska­per ved å melde seg inn i noe. Selv om OKS og Pinse­be­ve­gel­sen til­hø­rer den samme strøm­nin­gen ser vi sam­ti­dig at pinse­kris­ten­dom­men inne­hol­der flere pinse­be­ve­gel­ser. Det fin­nes ikke en pinse­be­ve­gel­se med stor P, men vi er et stort fel­les­skap med inn­byr­des va­ria­sjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DAGEN

Oslo Kristne Senter

Oslo Kristne Senter ble grunnlagt av Åge Åleskjær i 1985 og het først Grorud Kristne Senter.

Mot slutten av 1980-tallet vokste menigheten mye og var den ledende menigheten i den løst sammenknyttede trosbevegelsen. Det var også nære bånd til Livets Ord i Uppsala i Sverige.

Menigheten flyttet til Kjeller ved Lillestrøm tidlig på 1990-tallet, og siden har den vokst lite i antall.

I 2012 overtok Thomas Åleskjær som hovedpastor etter sin far, Åge.

OKS er nå delt i flere lokale menigheter. Hovedmenigheten har fått navnet OKS Romerikskirken, og den har såkalte filialer som heter OKS Citykirken (Oslo), OKS Groruddalskirken, OKS Haldenkirken, OKS Venneslakirken og OKS Haugesundskirken.

Menigheten poengterer selv at den ikke er tilknyttet noe kirkesamfunn, men samarbeider med flere frikirker og trossamfunn både i inn- og utland, ikke minst Hillsong-menighetene med utspring i Australia.

Les også
Åleskjær kaller Ekmans konvertering for «personlig tragedie»
Les også
- Oslo Kristne Senter snakker internt om pinsetilhørighet