- Hatkriminalitet i Israel før pavebesøk

Hatkriminalitet mot kristne og muslimer i Israel er med på å skape en dårlig stemning i forkant av pavebesøket i slutten av mai, mener patriarken for den katolske kirke i Israel.

Fre­dag ble en kirke i Je­ru­sa­lem ned­spray­et med anti-krist­ne slag­ord, bare dager etter at en av Va­ti­ka­nets ei­en­dom­mer i Det hel­li­ge land ble gri­set ned med ra­sis­tis­ke ukvems­ord.

Pa­tri­ark Fuad Twal mener at is­ra­els­ke myn­dig­he­ter gjør for lite for å stan­se van­da­le­ne, og at mang­len­de re­ak­sjo­ner er med på å for­su­re sam­ar­beids­kli­ma­et mel­lom Is­rael og den krist­ne kir­ken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er også en skam­plett for de­mo­kra­ti­et som Is­rael be­kjen­ner seg til, sa pa­tri­ar­ken for den katolske kirke i Israel på en presse­kon­fe­ran­se i Haifa søn­dag.

Paven kom­mer på besøk 24. -25. mai.

I kjøl­van­net av til­gri­sin­gen tid­li­ge­re i uken, ved­tok re­gje­rin­gen å skjer­pe sik­ker­he­ten rundt re­li­giø­se byg­nin­ger. Ons­dag ble det holdt et haste­møte i re­gje­rin­gen for å drøf­te saken.

Po­li­ti­et og sik­ker­hets­tje­nes­ten Shin Bet skal være be­kym­ret for at jø­dis­ke eks­tre­mis­ter vil trap­pe opp an­gre­pe­ne på krist­ne ste­der i for­kant av pave­be­sø­ket.

(©NTB)

Les også
Peres tatt imot av kongen ved slottet
Les også
Ulf Ekman fekk helse på paven