- Er Gud sint på Norge?

Pastor Jan Hanvold, som står bak den omstridte TV-kanalen Visjon Norge, antyder på sin offentlige Facebook-profil at branntragediene er et resultatet av Guds raseri i kampen mot abort og motstandere av reservasjonsretten.

«Gud er sint på Norge? Har du tenkt på disse tre bran­ne­ne i løpet av en uke nå. Er det et tegn ifra gud om at vi i Norge må om­ven­de oss? Eller er dette helt til­fel­dig? Det er rart å se bilde av Erna Sol­berg på side 1 i VG, med over­skrift 2 «Abort Opp­rør!» 165 av 187 ord­fø­re­re sier nei til re­ser­va­sjons­rett. Og over står det: Ver­ste brann siden kri­gen: Brent til Jor­den.»

Slik inn­le­der pas­to­ren og re­dak­tø­ren sitt inn­legg på Face­bo­ok tors­dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han av­vi­ser at han i inn­leg­get an­ty­der at bran­ne­ne er Guds straff over Norge og mot­stan­der­ne av re­ser­va­sjons­ret­ten, men leg­ger til:

- Det jeg sier er at når en na­sjon går bort fra Gud, så mis­ter det vel­sig­nel­sen og ver­net som Gud har gitt oss. Når man roter med na­tu­ren og ikke tar hen­syn til den, så vil det be­gyn­ne å skje saker og ting, sier Han­vold til Dagen.

- Blod på hen­de­ne

Han­vold har også tid­li­ge­re fått opp­merk­som­het for sin ut­ta­lel­se om at na­tur­ka­ta­stro­fer er et tegn fra Gud.

Vi­de­re i inn­leg­get skri­ver pas­tor Han­vold at han håper at «Guds ild vil frel­se byer og byg­der over hele lan­det» for å be­kjem­pe abort og mot­stan­den mot re­ser­va­sjons­ret­ten.

«Når vi ten­ker på at de har drept minst 500 tusen fos­ter i mors liv. Vet vi at vi har blod på hen­de­ne og dette blo­det roper til Gud. Våre tan­ker går selv­føl­ge­lig til alle som har blitt offer for disse bran­ne­ne. Og har mis­tet alt de eier. Vi ber for dem, må Her­ren gi dem kraft og styr­ke, å hjel­pe dem igjen­nom denne sjokk opp­le­vel­sen av å miste alt. Eller skal vi tolke dette dit hen at vi står fram for en stor vek­kel­se som vil tenne Guds ild til frel­se over byer og byg­der her til lands. », skri­ver Han­vold i inn­leg­get.

- Da snak­ker jeg ikke om ilden som noe ne­ga­tivt. Jeg mener frel­sens ild som er en helt annen ild enn den ilden som øde­leg­ger. Når jeg pir­ker borti spørs­må­let om abort og re­ser­va­sjons­ret­ten, så pir­ker jeg borti en verke­byll som lig­ger i Norge, og som ty­de­lig folk skal rea­ge­re på, sier Han­vold.

- Hva mener du med at Gud er sint på Norge?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er bare ment som et spørs­mål. Det er slike tan­ker en del men­nes­ker gjer­ne har, men som jeg selv­sagt er uenig med. Jeg gir ikke noe svar på det spørs­må­let i inn­leg­get. Det er du selv som skal finne sva­ret på det, sier Han­vold.

Les også
Kirken reddet av vindenBrannen i Lærdal