- Det nye styret vil finne den beste generalsekretæren

Fagforeningen Negotia vil ha Audun Myhre tilbake som generalsekretær. Myhre er sikker på at det nye styret vil «finne den personen de mener er best egnet».

Styret i fagforeningen Negotia, som organiserer rundt 70 ansatte i Sjømannskirken, har vært svært kritisk til styrets håndtering etter at generalsekretær Audun Myhre brått gikk av forrige tirsdag. De har uttrykt full tillit til måten han leder arbeidet på.

Søndag kveld gleder fagforeningsleder Kari Ødelund Danielsen seg over at styret innkaller til ekstraordinær generalforsamling og stiller sine plasser til disposisjon. Hun gjør det klart at de ønsker Myhre tilbake i sjefsstolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vil ikke påvirke

På spørsmål til Myhre om han er åpen for å komme tilbake som generalsekretær, skriver han følgende i en e-post til Dagen sent søndag kveld:

«Jeg er takknemlig for all støtten jeg har fått både fra ansatte og andre den siste uken, og jeg har sagt at avgangen kom brått på. Det nye styret vil få som en av sine første oppgaver å finne ny generalsekretær. Jeg er sikker på at de vil vise seg dette ansvaret verdig, og finne den personen de mener er best egnet. Jeg vil ikke si noe som kan påvirke denne prosessen.»

Trakk seg

Det har vært økende krisestemning i Sjømannskirken etter at Myhre brått gikk av tirsdag.

Dagen etter trakk styre medlem Per Kristian Knudsen seg på grunn av prosessen som førte til Myhres avgang, og 1. varamedlem Aslaug Sikveland Haugen har også trukket seg.

Lørdag gikk også styreleder Einar Askvig av for at situasjonen skulle roe seg. Nestleder Nora Blaasvær ble konstituert som styreleder, men søndag ble det klart at hele styret stiller sine plasser til disposisjon.

Den offisielle forklaringen på Myhres avgang var at det var « ulike syn på hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles fremover», men en rekke ansatte har ikke slått seg til ro med forklaringen og bedt om mer bakgrunn.

En avtale styret og Myhre har inngått har hindret dem i å kommentere bakgrunnen for avgangen.

DAGEN

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ansatte: - Gode nyheter for oss
Les også
Styret i Sjømannskirken stiller plassene til disposisjon
Les også
Sjømannskirkens sjef slutter etter uenighet