- Det handler om lederstil

Hemmeligholdet rundt avgangen til generalsekretær Audun Myhre har ført til mange spekulasjoner. Negotia får bekreftet fra hovedstyret at det kun handler om lederstil.

Meldingen sent søndag kveld om at styret i Sjømannskirken innkaller til ekstraordinær generalforsamling og stiller plassene til disposisjon, ble godt mottatt av fagforeningsleder Kari Ødelund Danielsen. Hun er leder for Negotia i Sjømannskirken, som organiserer rundt 70 ansatte.

- Det gir oss en sjanse til å få et nytt hovedstyre og en mer demokratisk prosess videre. Vi håper stadig at vi kan få Audun tilbake i sjefstolen, sier Ødelund Danielsen til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Bred støtte

Negotia er kritiske til hemmeligholdet rundt avgangen, som har ført til mange spekulasjoner blant ansatte.

- Mange har spurt direkte om det dreier seg om for eksempel økonomisk mislighold. Jeg har fått bekreftet av hovedstyret at dette kun handler om lederstil. Det vil kanskje roe ned noen spekulasjoner som er ute og går. Noe mer konkret vet vi ikke, sier Ødelund Danielsen.

Nå håper hun at en ekstraordinær generalforsamling vil kunne gi Myhre sjansen igjen.

Et par medlemmer har meldt seg ut av Negotia på grunn av deres håndtering av saken. Men Negotia har også fått nye medlemmer den siste uken.

Taus Myhre

Audun Myhre ønsker ikke å si noe som kan påvirke prosessen med å finne en ny generalsekretær.

- Det nye styret vil få som en av sine første oppgaver å finne ny generalsekretær. Jeg er sikker på at de vil vise seg dette ansvaret verdig, og finne den personen de mener er best egnet, sier Myhre til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DAGEN

Les også
Rapport om ledelse bidro til å felle MyhreLederkrise i Sjømannskirken
Les også
- Det nye styret vil finne den beste generalsekretæren