- De som virkelig blir etterfølgere av Jesus, går sjelden tilbake til islam

Åpne Dører erkjenner at en del konvertitter går tilbake til islam, men avviser at det er snakk om store tall.

- 80 pro­sent er mye høy­ere enn det an­tal­let vi ob­ser­ve­rer i fel­ten, heter det i en e-post fra Tijs B. ved Åpne Dø­rers kom­mu­ni­ka­sjons­sen­ter når de blir bedt om å kom­men­te­re Ziya Merals ut­spill. De ut­dy­per:

- Vi ser at til­bake­fall skjer i flere nord-afri­kans­ke land, men det er ikke snakk om store tall.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Blant de far­si-ta­len­de kon­ver­tit­te­ne som frem­de­les bor i re­gio­nen, er det mind­re enn fem pro­sent som går til­ba­ke til islam. Blant folk som har for­latt re­gio­nen kan pro­sent­de­len være høy­ere, av­hen­gig av hvor flykt­nin­gen nå bor, men det fin­nes ikke sta­ti­stik­ker på dette.

Vir­ke­lig tro­en­de og andre

Fra Åpne Dører blir det un­der­stre­ket at det er vik­tig å skil­le mel­lom folk som blir vir­ke­lig tro­en­de og folk som er in­ter­es­sert i kris­ten tro, men der det ikke får noen kon­se­kven­ser for livet de lever.

- I den siste ka­te­go­ri­en kan vi kan­skje snak­ke om et til­bake­fall på 50 pro­sent.

- Blant de som vir­ke­lig blir etter­føl­ge­re av Jesus, er til­bake­falls­pro­sen­ten lav, iføl­ge våre eks­per­ter, heter det i e-pos­ten.

- Når det gjel­der hem­me­lig tro­en­de, kan der være en del som fal­ler til­ba­ke, men vi tror de er en mi­no­ri­tet, skri­ver Tijs B vi­de­re.

- I det nord­li­ge Irak, blant kur­der­ne, har der vært en del som har gått til­ba­ke til islam, selv om de ikke har gjort det hel­hjer­tet. Det er vans­ke­lig å oppgi noe pro­sent­tall, fordi man har mis­tet kon­tak­ten med mange, blant annet gjen­nom mi­gra­sjon. Vår leder for Irak tror det kan være snakk om 20-30 pro­sent.

Åpne Dø­rers er­fa­ring er dess­uten at kir­ke­ne ofte er svært mo­di­ge og prø­ver å hjel­pe brød­re og søst­re som opp­le­ver vans­ke­lig­he­ter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vans­ke­lig å gi vi­de­re

I boken «Far­lig tro, kris­ten i islams skyg­ge» skri­ver Bro­der Andreas og Al Jans­sen om mus­li­mer som blir krist­ne og hvil­ken kre­ven­de si­tua­sjon de lever i.

For­føl­gel­sen gjør ikke bare at mange gir opp. Den gjør det også uhyre vans­ke­lig for en kon­ver­titt å gi troen vi­de­re til neste ge­ne­ra­sjon, for­tal­te Bro­der Andreas i et in­ter­vju med Dagen i for­bin­del­se med boken.

- Kan­skje vil islam tape sla­get når én mann blir kris­ten, men barna hans reg­nes frem­de­les som mus­li­mer. Fa­mi­li­en vil gjøre alt som står i deres makt for å få dem til­ba­ke til islam. Dette er grun­nen til at an­tal­let krist­ne ikke vokser mer enn det gjør, sa han.

DAGEN

Les også
Konvertitter presses tilbake til islamArtikkelserie om konvertitter
Les også
Uenige om hvor mange som faller fraKonvertitter som går tilbake til islam
Les også
- Kan ikke vite hva folk bærer med seg i hjertet
Les også
- De som virkelig blir etterfølgere av Jesus, går sjelden tilbake til islam
Les også
- De som virkelig blir etterfølgere av Jesus, går sjelden tilbake til islam
Les også
- De som virkelig blir etterfølgere av Jesus, går sjelden tilbake til islam