Åtte av tolv biskoper vil vie homofile

Flertallet av norske biskoper går inn for vigsel for homofile. Men de er beredt på å godta en forbønnsliturgi for å få et bredt vedtak. Det kan ikke mindretallet godta.

Fler­tal­let be­står av bis­ko­pe­ne By­fug­li­en, Dahl, Fiske, Jør­gen­sen, Kjølaas, Pet­ter­sen, Sings­aas og Som­mer­feldt.

De er­kjen­ner at sam­hol­det i kir­ken blir satt på prøve i denne saken. I et for­søk på å finne løs­ning som kan samle alle bis­ko­pe­ne, an­be­fa­ler de der­for at kri­ken sam­ler seg om en for­bønns­li­tur­gi for ho­mo­fi­le som er viet bor­ger­lig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mindre­tal­let med bis­ko­pe­ne Kvar­me, Midt­tøm­me, Nord­haug og Rei­nert­sen kan ikke være med på for­sla­get. De står på at et like­kjøn­net sam­liv ikke kan være et ek­te­skap etter kris­ten teo­lo­gi.

- Å de­fi­ne­re like­kjøn­ne­de sam­liv som ek­te­skap vil in­ne­bære et ra­di­kalt brudd med det som all­tid har vært kir­kens lære, og vi kan ikke se at det fin­nes teo­lo­gisk grunn­lag for å fore­ta et slikt brudd, skri­ver de i Bispe­mø­tets ut­ta­lel­se.

Bis­ko­pe­ne er li­ke­vel klare på at spørs­må­let ikke split­ter kir­ken eller deres kol­le­gi­um.

Les biskopenes uttalelse på kirken.no