Årets mest spesielle juleplate

«Jul på gata» av gatemusikanter i Oslo er en annerledes plate.

Ar­tis­te­ne på denne pla­ten har til van­lig sine små kon­ser­ter på gaten der forbi­pas­se­ren­de has­ter av gårde for å gjøre de siste jule­gave­kjø­pe­ne. Er du en av dem som aldri har hatt tid til å stop­pe og lytte? Da har du en mu­lig­het med denne pla­ten. Men du bør ikke ha for høye for­vent­nin­ger.

Gitar og munn­spill

Gutta som spil­ler på «Jul i gata» er ikke pro­fe­sjo­nel­le mu­si­ke­re eller san­ge­re. Det høres. Det er hel­ler ikke sær­lig mye av den klas­sis­ke jule­stem­nin­gen som for­mid­les. Flere av lå­te­ne er gans­ke an­ner­le­des enn de vi for­bin­der med jule­san­ger. Her er de rik­tig­nok en lire­kas­se som ska­per litt nos­tal­gi, el­lers er det gitar, munn­spill, banjo og di­ver­se per­ku­sjon fra gata. Vi snak­ker om en hel del en­manns­or­kes­ter, og stem­mer som er rust­ne etter mange ti­mers sang i kulda.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Jul på gata» gir deg noe helt annet enn det jule­pla­ter flest gir. Her er det mye øst-euro­pe­isk in­spi­rert mu­sikk, og en ver­sjon av «Jule­kvelds­visa» du ga­ran­tert aldri har hørt før.

Nær­me­re Bet­le­hem

Dette er nok ikke pla­ten som gir deg jule­stem­ning. I hvert fall ga den ikke meg det. Den er like­full in­ter­es­sant og sann­syn­lig­vis den mest spe­si­el­le jule­pla­ten som kom­mer ut i år. Kan­skje den også i sin natur er nær­me­re kryb­ben i Bet­le­hem enn det man først får en fø­lel­se av når man lyt­ter til den.

Anmeldelse - CD

Tittel: «Jul på gata»

Artist: Diverse gatemusikanter i Oslo

Utgis av: Kirkelig Kulturverksted

Les også
Ikke Rom på Oslo SJulemusikk
Les også
Jul for countryelskere ogsåAnmeldelse - CD
Les også
Junior-jul fra NRKAnmeldelse - CD
Les også
Plate fra et ekteskapAnmeldelse - CD
Les også
Blå toner på det jevneAnmeldelse - CD
Les også
Sjangerlek i kjent landskapAnmeldelse - CD