Israels justisminister Ayelet Shaked vil ha strengere straffer for personer som kaster steiner mot biler. Foto: Gali Tibbon / Reuters / NTB scanpix

Vil ha strengere straffer for steinkasting i Israel

En israelsk lovkomité godkjente søndag et lovforslag som kan gi steinkastende demonstranter fengselsstraff i opptil ti år.

Lovforslaget står riktig nok overfor flere behandlinger i parlamentet før det kan tre i kraft. Om loven blir vedtatt, erstatter den en lov som kan fengsle steinkastere i 20 år, men bare dersom det kan bevises at de hadde til hensikt å påføre skade.

Den nye versjonen vil derimot kunne gi 10 års fengsel for «å kaste steiner eller andre gjenstander på kjøretøy i bevegelse på en måte som kan sette passasjerens sikkerhet i fare eller skade kjøretøyet, som det heter i lovforslaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Justisminister Ayelet Shaked fra ytre-høyre-partiet Jødisk hjem presenterte lovforslaget, og hun leder også komiteen som godkjente det. Shaked mener at folk som kaster stein nå får for milde straffer fordi hensikten med handlingen er vanskelig å bevise.

En tilsvarende endring ble vedtatt av regjeringen i november, men ble ikke vedtatt før parlamentet ble oppløst før valget 17. mars.

Les også
Staten som ikke finnes
Les også
Det muslimske brorskap besøkte Norge
Les også
Ikke flertall for å anerkjenne Palestina
Les også
Det virkelige Hamas
Les også
Bjørgvin-bisp: – Ingen gudstjeneste med Israels flagg