STERKERE TILTAK: – Det kan bli behov for en ny «Operation Defensive Shield», sier etterretningsminister Israel Katz (th), her sammen med statsminister Benjamin Netanyahu.

Varsler større operasjon mot terror

Israels etteretningsminister, Israel Katz, annonserer at en større operasjon kan være nødvendig for å stanse bølgen av terrorangrep mot israelere.

– Vi vil bruke sterkere lut mot palestinerne. Det kan bli behov for en ny «Operation Defensive Shield», sa han sa han i et intervju med Hærens Radio.

Operation Defensive Shield var en hovedsaklig militær operasjon i Judea og Samaria i 2002, som ble satt i verk på bakgrunn av selvmordsangrepene under den andre intifadaen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den gang ble soldater sent inn i byene Ramallah, Tulkarm, Kalkilya, Betlehem, Jenin og Nablus. PLO-formann Yasser Arafats presidentbolig i Ramallah, Mukataen, ble beleiret og strenge portforbud innført.

LES: Her jakter Israels hær på drapsmennene

Flere angrep

Det har vært flere nye terrorangrep i helgen. En palestiner knivstakk lørdag kveld jøder og skjøt mot turister ved Løveporten i Gamlebyen. To israelske menn ble drept, mens en baby og en 22 år gammel kvinne ble såret.

Søndag morgen ble en israelsk tenåring knivstukket av en araber på en bensinstasjon nær gamlebyen. Politiet kom raskt til åstedet og skjøt gjerningsmannen som fortsatt bar på kniven.

En talskvinne for politiet sier til The Jerusalem Post at offeret ble fraktet til sykehus med moderate kuttskader.

Les også
Tidligere Israel-ambassadør til Norge er død
Les også
Her jakter Israels hær på drapsmennene
Les også
Ti palestinere såret i israelsk raid på Vestbredden
Les også
Palestinere utestenges fra gamlebyen i Jerusalem