FULLSATT: Ungdomsorganisasjonene i Indremisjonsforbundet og Misjonssambandet regner med at Kongeparken Amfi skal fylles til randen av ungdommer fra 2. til 6. august. Foto: Jonathan Ekström/UL2010

- UL er en festival som forandrer mennesker

En profilert humanetiker og flere internasjonale gjester er blant dem som bidrar på Ung Landsmøte. UL starter i Kongeparken på Ålgård i Rogaland idag.

- Vi kaller oss en festival som forandrer, sier festivalsjef og leder for NLM Ung, Hans Kristian Skaar, til Dagen.
- Erfaringsmessig er UL stedet for noen avgjørende øyeblikk i menneskers liv hvert år. Det forventer vi at det skal være også i år. At UL både får bety noe i deltakernes liv, og at UL gjennom sine prosjekter får være med å forandre verden, sier han.
Skaar lover et spennende og variert festivalprogram med taler, seminarer, aktiviteter og musikk.
- En av de tinga som skjer i amfiet er en samtale om menneskeverd mellom den kristne apologeten Stefan Gustavsson og Lars Gule fra Human-Etisk Forbund. Vi tror at vi har noe å lære av å møte folk som tenker litt annerledes enn det vi gjør. Da kan vi også lære mer om vårt eget ståsted, sier Skaar.
Gjermund Nordhus, prosjektleder for UL 2011, opplyser at det er fjerde år på rad at ImF-UNG og NLM Ung sammen arrangerer ungdomsfestival i Kongeparken.

Venter ny rekord i år

- Deltakerantallet har økt fra år til år siden 2008. UL har blitt stedfast og mer etablert. I fjor var det minst 5.000 unike personer innom, men ikke alle er der samtidig. Det er heller ikke alle som er mellom 15 og 25 år. I år regner vi med enda flere deltakere.
Nordhus regner med at det blir stappfullt på kveldsmøtene i amfiet opp mot helga. I fjor var det på det meste 3.800 personer på ett og samme delarrangement.
På åpningen denne gangen vil det bli en markering av terrortragedien i Oslo og på Utøya før kveldsmøtet der ImF-UNG-forkynner Edvard Thormodsæter taler.

Fem fra slum i Kenya

Blant de internasjonale kreftene, drar Nordhus fram The Conqueros som er fem gutter fra slummen i Nairobi i Kenya.
- De blir med på hele UL for å henge med deltakerne. Hovedsaken er konserten de skal ha der de vil synge og vitne om hvordan livene deres har blitt totalt forvandlet etter at de ble kristne. Vi har invitert gruppa for å fokusere på misjon. Gruppa er et resultat av arbeidet til NLM og samarbeidskirken i Kenya, sier han.
Den blinde afroamerikaneren Gregory Manning kommer også. Han evangeliserer blant gjengmedlemmer, narkomane og fattige i Kansas City.
Temaet for UL er Sannhet. Det vil gå som en rød tråd blant annet i bibeltimene til Robert Lilleåsen og finske Leif Numela. Blant de mange seminarholderne er Rune Larsen som skal snakke om alkohol og Knut Arild Hareide som tar opp miljø og kristent samfunnsengasjement.DAGEN

Fakta: Ung Landsmøte (UL)
- Hva: NLM Ung og ImF Ung sin sommerfestival

- Tid: 2. - 6. august 2011
- Sted: Kongeparken, Ålgård
- Tema: Sannhet
- Alder: 15 år og oppover