Tyskland reiser tiltale mot dansk imam

Tysk påtalemyndighet reiser tiltale mot den danske imamen Abu Bilal Ismail på bakgrunn av uttalelser han kom med under et besøk i Berlin i fjor sommer.

Abu Bilal Ismail er til daglig imam ved Grimhøjmoskeen i Aarhus, men besøkte i juli i fjor den tyske hovedstaden der han talte under fredagsbønnen i en moské.

Ifølge dansk TV 2 ba han Gud om «å ødelegge alle de sionistiske jøder».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Tell dem og drep hver og en av dem. Skån ingen av dem. Få dem til å lide forferdelig, skal den danske imamen ha sagt.

Hets mot folkegruppe

Tysk påtalemyndighet mener at Abu Bilal Ismail med dette gjorde seg skyldig i hets mot en folkegruppe, noe som kan straffes med inntil fem års fengsel i Tyskland.

Imamen er tidligere politianmeldt i Danmark for den samme prekenen, men ifølge dansk politi vil denne siktelsen trolig bli frafalt dersom han stilles for retten i Tyskland.

En talsmann for Grimhøjmoskeen i Aarhus opplyser at moskeen ikke er kontaktet av tyske myndigheter, og at man heller ikke kan se at imamen sa noe galt under besøket i Berlin.

Ikke generell oppfordring

– Det var ikke en generell oppfordring til å slå i hjel alle jøder. Det var en uttalelse som falt midt under de harde kampene i Gaza i sommer og en bønn om Guds hjelp mot de sionistiske jødene, sier talsmannen Oussama el-Saadi.

Dette er i tråd med hva Abu Bilal Ismael selv sa rett etter besøket i Berlin.

– Jeg mener ikke at alle jøder skal dø. Bare jøder som har drept befolkningen i Gaza. Jeg har bedt Gud om å ødelegge de jøder som dreper oss, sa han den gang til dansk TV 2.

En domstol i Berlin skal nå ta stilling til om den danske imamen skal stilles for retten i Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Muslimane framfor synagogen
Les også
Har ikkje islam med islam å gjera?
Les også
«Vi vil ta støyten sammen med dere»Fredens ring
Les også
Muslimer og jødeforfølgelse
Les også
Hvorfor Muhammed?
Les også
Elefanten i rommet