SAMLET SEG I BØNN: Marianela Rojas (t.h.) og Darcy Medina, nummer to fra venstre ber og gråter etter å ha krysset grensen til USA i juni i sommer. Nå har så mange kommet at grensevaktene er overveldet.

Tusenvis av migranter har trengt seg sammen under bro i Texas

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times.

De fleste av migrantene kommer fra Haiti, og har trengt seg sammen under en bro, ifølge avisa.

Migrantstrømmen over elva Rio Grande har overveldet de amerikanske myndighetene og ført til betydelige forsinkelser i behandlingen av ankomstene, selv om det jobbes på spreng.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var bare noen hundre migranter i leiren tidligere i uka, og antallet har økt i voldsom fart. Både føderale og lokale myndigheter venter at ytterligere tusener vi krysse den grunne elva de neste dagene.

KRYSSET GRENSEN: Noen av immigrantene som overga seg til myndighetene etter å ha krysset grensen ved Del Rio, Texas i sommer.

Folk sover på bakken

Grensepolitiet vil sende flere betjenter til regionen for å «umiddelbart gjøre noe med» trykket av migranter og for å «sikre en trygg, human og ordentlig prosess».

Det er svært varmt i området, folk sover rett på bakken og sanitærforholdene blir stadig verre. Ifølge New York Times har migrantene kun tilgang til 22 mobile toaletter, og det finnes ikke rennende vann.

Texas' guvernør, republikaneren Greg Abbott, har beordret delstatspolitiet og nasjonalgarden til å hjelpe grensepolitiet. Han mener at de føderale myndighetene ikke har gjort nok for å bremse migranttrykket.

FRA VENEZUELA: En ung jente står med sin mor mens de venter på grensepolitiet på grensen mellom USA og Mexico i Del Rio, Texas. Bildet er fra juni.

– Biden-administrasjonen er i full oppløsning, og håndterer krisen ved grensa like dårlig som evakueringen fra Afghanistan, sa han.