Stolt: Konstituert generalsekretær i Sjømannskirken, Jon Olav Johannessen, under 150-årsfeiringen i Bergen i høst. Foto: Klaus Gustafsson

Sjømannskirken skuffet over budsjettforslaget

I 2014 har støtten pr. årsverk utgjort 677.000 kroner. Neste år vil det bli på 699.000 kroner, eller et totalt statlig tilskudd på 81,3 millioner kroner. Ikke nok, mener Sjømannskirken.

Støtten pr årsverk iSjømannskirken skal altså justeres med 22.000 kroner i 2015, i følge forslaget til statsbudsjett for neste år.

Skuffet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dagens statsbudsjett for 2015 gir oss dessverre ikke bedre vilkår for den daglige drift, videreutvikling og vekst. Det er skuffende med tanke på at regjeringen uttalte eksplisitt i sin politiske plattform at den ville «sikre gode betingelser for Sjømannskirken», sier konstituert generalsekretær Jan Olav Johannessen.

Han viser til at Sjømannskirken i flere år har måttet nedprioritere oppgaver.

- Vi er selvfølgelig takknemlige for støtten vi får. Men etter mange år med en økonomisk virkelighet der vi har nedprioritert oppgaver, utfordringer og land, så hadde vi med utgangspunkt i ordene i regjeringens plattform et berettiget håp om at etterslepet ville bli kortet inn. Disse forventningene ble ikke innfridd, sier Johannessen.

Budsjettforslaget

I budsjettproposisjonen viser regjeringen til Sjømannskirkens regnskap for 2013 for å anskueliggjøre omfanget av virksomheten:

I 2013 hadde Sjømannskirken 31 faste stasjoner og 20 medarbeidere i ulike ambulerende tjenester.

Sjømannskirken er til stede på alle kontinenter i mer enn 80 land.

Samleside: Les flere nyheter omstatsbudsjettet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Her kan dulese forslaget til statsbudsjett for 2015 i sin helhet (pdf)