INNSTILLINGER: På grunn av sikkerhetshensyn innstiller både SAS og Norwegian sine avganger til Tel Aviv i Israel inntil videre. FOTO: AFP PHOTO / SCANPIX / JOHAN NILSSON

SAS og Norwegian innstiller avganger til Israel

SAS innstiller sine to første avganger til Tel Aviv i Israel og vil vurdere flere avganger. Norwegian avlyser også avganger.

– Vi har besluttet å avlyse en avgang fra København i kveld og en avgang fra Stockholm i morgen tidlig. Vi kommer til å vurdere andre avganger i morgen, sier pressesjef Trine Kromann i SAS til NTB tirsdag kveld.

På grunn av sikkerhetshensyn innstiller også Norwegian sine avganger til Tel Aviv i Israel inntil videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå har vi innstilt våre flygninger til og fra Israel inntil vi vet mer. Situasjonen har eskalert i dag, og vi gjør dette av sikkerhetshensyn til våre passasjerer og ansatte, opplyser pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de ikke har kommet med noen råd angående luftrommet i regionen.

De amerikanske flyselskapene United Airlines, Delta Airlines og US Airways meldte tirsdag at de vil innstille sine avganger til Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv på grunn av sikkerhetshensyn. USAs luftfartsmyndighet FAA la senere på kvelden ned forbud mot å fly til Tel Aviv, ifølge AFP.

En rekke internasjonale selskap har også innstilt sine avganger.

Luftfartstilsynet i Norge forholder seg til den europeiske luftfartsmyndigheten Eurocontrols vurderinger av et eventuelt flyforbud.

Les også: Misnøye mot Hamas på Gazastripen

Les også
Du er en idiot. Hilsen TV2
Les også
Misnøye mot Hamas på Gaza
Les også
Samfunnet er også det det tåler
Les også
Over 500 drept på Gazastripen