BRANNFAKKEL: Pastor i Misjonsforbundet i Lyngdal, Sten Sørensen, kaster en brannfakkel inn debatten om bruk av israelflagg på norske møter.

Reagerer forskjellig på utspillet

Det er til en viss grad forståelse for Sten Sørensens utspill om å fjerne israelflagget fra norske møter og stevner. Men ikke alle er like positive.

I Kristkirken i Bergen er det både israelsk og norsk flagg på podiet.

– Vi har ingen planer om å fjerne det israelske flagget. At det står der åpner faktisk for samtaler. Mange kommer og spør hvorfor vi har flagget, og det skaper en bevissthet om vårt uløselige forhold til Israel, sier pastor Håvard Berger i Kristkirken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Mener israelske flagg stenger ungdommen ute

I disse dager brukes kirkelokalet til eksamen, og det fører alltid til diskusjoner om flagget skal tas vekk.

– Vi har nektet å fjerne flagget, og opplever at det heller er med og øker refleksjoner om selve saken – Israel, sier Berger til Dagen.

Formann i Ordet og Israel, Gunnstein Nes, mener bruken av det israelske flagget må brukes med en viss skjønnsomhet.

– Vi skjemmes ikke i det hele tatt for å bruke det israelske flagget, men en viss balanse i bruken av det tror jeg er fornuftig, sier Nes.

Daglig leder i Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem, ICEJ, Dag Øyvind Juliussen, sier det ikke er så viktig om det er israelsk flagg på møtene eller ikke.

– Mitt ønske er at Guds Ord skal ha framgang og at mennesker blir berørt av ham. Det som da skjer er at det kommer en kjærlighet og en forståelse av at vi står i gjeld til dette folket som har gitt oss frelsen og Guds Ord. Da blir det sekundært om det er flagg eller ikke, sier Juliussen.

Assisterende generalsekretær i Israelsmisjonen, Jorunn Andestad Langmoen, forstår at Sten Sørensen setter spørsmål ved om romantiseringen av Israel og alt som er jødisk, inklusiv flaggbruk og sangvalg, kan stå i veien slik at det viktige budskapet ikke når fram.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er viktig at vi stadig spør oss selv om det vi gjør tjener vår sak eller om vi selv kan stå i veien for det vi egentlig vil oppnå. For oss er det viktig å understreke at det ikke bare er Israel, men hele det jødiske folk som er vår visjons mål. På våre landsmøter setter vi opp flaggene for alle de landene vi har arbeid i, inklusive det israelske flagget. Vi synger også noen få hebraiske sanger innimellom, lovsanger som benyttes av Jesus-troende jøder i Israel i dag, sier Langmoen.

Les også
Netanyahu stanser kontroversielle bussregler
Les også
Mener israelske flagg stenger ute ungdommene
Les også
NRK nektar for fjerning av krossKringkastingsrådet
Les også
Pavekirken og Israel
Les også
Palestinsk sjåfør drept etter angrep mot israelske politifolk