VESTBREDDEN: Palestinske demonstranter brenner et israelsk flagg ved Ofer-fengselet i landsbyen Betunia på Vestbredden 16. mai 2014, dagen etter at to palestinske ungdommer ble skutt og drept samme sted. En israelsk politimann er nå siktet for uaktsomt drap på den ene ungdommen. Foto: AFP / Abbas Momani / NTB Scanpix.

Politimann siktet for drap på palestinsk tenåring

Israel har siktet en politimann for drapet på en palestinsk ungdom som ble skutt under en demonstrasjon på Vestbredden tidligere i år.

Aktor mener politimannen med vilje byttet ut gummikulene med skarp ammunisjon da han skjøt Nadim Nuwara (17) under en demonstrasjon utenfor Ofer-fengselet nær Rammalah på Vestbredden i mai.

Politimannen ble søndag siktet for uaktsomt drap, noe som blir møtt med kritikk av guttens far som mener politimannen med overlegg drepte sønnen hans.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alt indikerer på at drapet var med vilje. Det var ikke tilfeldig skyting, sier guttens far Siam Nuwara til Reuters.

Også den palestinske Abu Thahr (16) ble drept under demonstrasjonen, men ingen er pågrepet for drapet. Ifølge israelsk politi mangler det bevis i saken.

Uaktsomt drap kan bli straffet med inntil 20 år i fengsel i Israel.

Både FN, USA og Norge har krevd en uavhengig gransking av drapene på ungdommene, som var ubevæpnede da de ble skutt og drept.

Les også: Hevder at Mads Gilbert har tett kontakt med Hamas-topper, og at det er derfor han er blitt nektet innreise til Gaza

Les også
– Har tett kontakt med Hamas-topper
Les også
Palestinere angrep jøder på vei til bønn i Jerusalem
Les også
– Hamas’ plan om å drepe utenriksminster Liberman avslørt
Les også
«Det er enten de eller oss»
Les også
Fem døde etter terrorangrep i synagoge i Jerusalem