Terrorangrepet mot en synagoge i Jerusalem for fem dager siden fortsetter å skape uro i byen. Bildet er tatt ved en annen anledning, i et sammenstøt mellom palestinske opprørere og israelsk politi. Reuters / NTB scanpix

Palestinere angrep jøder på vei til bønn i Jerusalem

Fredagsbønnen i Jerusalem gikk stort sett rolig for seg, men senere ble en gruppe jøder på vei til kveldsbønn angrepet av palestinere, ifølge israelsk politi.

Få dager etter terrorangrepet mot en synagoge i Jerusalem, der fem israelere ble drept, var politiet i høy beredskap fredag.

– En gruppe jødiske troende ble angrepet idet de var på vei til Beit Horot, sto det i en uttalelse fra politiet fredag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Angrepet skjedde i Øst-Jerusalem, nær Oljeberget. En mann ble knivstukket i ryggen og en annen ble angrepet med en stump gjenstand, trolig en jernstang, ifølge politiet. De to skal ha blitt lettere såret i angrepet.

Les også: Frykter terroraksjon blir starten på ny intifada

Fjernet aldersgrense

I motsetning til en rekke andre fredager ble det ikke lagt noen restriksjoner på adgangen til al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem fredag. Muslimer i alle aldre fikk mulighet til å delta i de ukentlige fredagsbønnene.

Rundt 40.000 deltok i bønnen, opplyser moskeens leder Amr Kaswani.

Adgangen til moskeen på Haram al-Sharif, området i Jerusalems gamleby som jødene kaller Tempelhøyden, ble for et par uker siden fullstendig stengt av Israel. Det hender at Israel er nødt til å begrense muslimers adgang til al-Aqsa-moskeen og Klippedomen på Haram al-Sharif, men vanligvis slipper menn over 40 eller 50 år og kvinner inn for å be.

Opptøyer i Hebron

I byen Hebron sør på Vestbredden var det mer urolig fredag. Rundt 350 ungdommer deltok i opptøyer utenfor en moské, ifølge en talsperson for den israelske hæren.

Ungdommene skal ha kastet steiner, men demonstrantene ble senere spredt ved bruk av ikkevoldelige midler, ifølge talspersonen, som legger til at ingen ble pågrepet.

Les også
Kerry: Angrepet i Jerusalem var ren terror
Les også
Frykter terroraksjon blir starten på ny intifada
Les også
Uro i Jerusalem etter at bussjåfør ble funnet hengt
Les også
Brende fordømmer terrorangrep i Jerusalem
Les også
EUs utenrikssjef til voldspreget Jerusalem