MAS: Lars Gule spør seg om kristendom er viktigere for KrF, enn kampen mot ekstremisme. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Oppfordrer til sivil ulydighet mot KRLE

Lars Gule mener lærere må nekte å undervise i det nye KRLE-faget.

Førsteamanuensisen ved Høgskolen i Oslo og Akershus skriver i en kronikk i Klassekampen at norske lærere heller bør undervise mer om islam enn om kristendom.

– Avvis departementets nye lærerplan for KRLE, forkast mesteparten og lag eget opplegg for å gi elevene solide kunnskaper om den mest kontroversielle religionen i Norge i dag, nemlig islam, oppfordrer Gule.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Religionshistorikeren mener mangelen på kunnskap om islam gir grobunn for vrangforestillinger og islamofobe holdninger om både religionen og muslimer. Dette skaper igjen stigmatisering og polarisering.

Han mener sivil ulydighet mot KRLE vil demme opp for dette.

– Sivilt ulydige lærere vil bidra til å forebygge både fordommer og ekstremisme. Det vil være i tråd med regjeringens handlingsplan, og det vil kunne forebygge vold og terror, hevder han.

Les hva KrF mener om KRLE her

IS og KRLE

Gule ser tre uavhengige hendelser i sammenheng: IS sin fremmarsj, regjeringens handlingsplan mot radikalisering og ekstremisme og altså KrFs gjennomslag for K-en tilbake i RLE. Han mener at hverken regjeringen eller stortingspartiene har tenkt langt eller bredt nok for å se hvordan skolens ressurser og fag kan brukes til nettopp å støtte opp om handlingsplanen.

– Det er kjent at solide kunnskaper blant muslimer om egen religion er et hinder for utviklingen av ekstreme og voldelige islamtolkninger, skriver Gule.

Han avviser også KrFs argument om at det er behov for å ha trygghet i egen religion og tradisjon, for å møte det flerkulturelle samfunnet.

– Det er de pressede minoritetene som har behov for å få presentert kunnskap om egen tradisjon og bakgrunn, ikke majoriteten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gule spør seg om KrFs «mas om mer kristendom» er viktigere enn å bekjempe ekstremisme.

Les også
Gule frykter norske islamistmartyrer
Les også
– Kristne ekstremister har ingen omsorg for jøder
Les også
Vil frata danske statsborgerskap etter terrorstøtte
Les også
Profetens Ummah hevdes å bruke mellommenn