NRK-reporter Sidsel Wold får pris for sitt arbeid med å rapportere for NRK fra Midtøsten. FOTO: Berit Roald, NTB Scanpix

Omstridt reporter får ytringspris

NRK-journalist Sidsel Wold får årets Ossietzkypris for sitt arbeid som reporter i Midtøsten.

NRKs reporter Sidsel Wold har flere år rapportert fra Midtøsten – særlig om Israel-Palestina konflikten.

Ossietzkyprisen er Norsk PENs pris for fremragende innsats for ytringsfriheten, og i sin begrunnelse står det at «samtidig som Sidsel Wold utsetter seg selv for fare, behersker hun den vanskelige kunsten å være krigsreporter med et bredere perspektiv enn dekning av de enkelte aksjoner og reaksjoner».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NRK fikk tidligere i år over 600 klager på sin dekning av Gaza-konflikten, og spesielt Wold fikk hard kritikk for å være ensidig propalestinsk i sin dekning av Gaza-konflikten.

LES OGSÅ: – NRK har i for liten grad satt kritisk søkelys på Hamas´ rolle

Norsk PEN mener Wold fortjener prisen, «både på grunn av innsatsen hun nedlegger for å sikre en bredest mulig formidling av inntrykk og konsekvenser av konflikten for vanlige mennesker – og fordi hun i dette arbeidet har måttet tåle skarp kritikk for å benytte sin ytringsfrihet».

Prisen deles ut årlig til en person eller institusjon som over noe tid, eller i forbindelse med en spesiell sak eller hendelse, har gjort en særlig innsats for ytringsfriheten. Prisen vil bli overrakt under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo torsdag. (©NTB)

Les også
«NRK har i for liten grad satt kritisk søkelys på Hamas sin rolle»Fakta om klager på NRKs Midtøsten-dekning
Les også
NRK gjør det lettere for seg selv
Les også
– Kritikken av Gaza-dekningen er urettferdig og uholdbar
Les også
Gaza, hets og sosiale medier