Det ble registrert en økning i antisemittisk vold i fjor, ifølge en ny studie fra universitetet i Tel Aviv. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix

Økning av antisemittisk vold i 2014

Antall tilfeller av antisemittisk motivert vold økte med 38 prosent i fjor, ifølge en studie fra universitetet i Tel Aviv.

På verdensbasis ble det registrert 766 voldelige angrep i fjor, som blant annet omfatter brannstifting, vandalisme og direkte trusler mot jødiske personer eller institusjoner. Det er det høyeste antall registrerte angrep de siste ti årene, med unntak av 2009, heter det i rapporten.

Det høyeste antall registrerte angrep i et enkeltland fant sted i Frankrike, som har Europas største jødiske befolkning med sine 600.000 jøder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Franskmennene opplevde 164 angrep i fjor, sammenlignet med 141 året før. Storbritannia registrerte 141 angrep i 2014, mens 76 voldstilfeller fant sted i Tyskland. Sistnevnte tall er over dobbelt så høyt som året før.

Samtidig mener jøder i Israel at minnene om holocaust er i ferd med å forsvinne.

70 år etter seieren over Nazi-Tyskland, tror 80 prosent av jødene i Israel at jødeutryddelsen under 2. verdenskrig bare vil oppleves som en fjern historisk hendelse i løpet av få år.

---------------------------------

Få varsel om Israel-saker på Facebook:
Israel-korrespondenten - gå inn på siden og trykk «liker»

---------------------------------

Les også:

Les også
– Minnet om Holocaust forsvinnerIsrael-korrespondenten
Les også
Israel stanset opp i to minutter
Les også
Gråter seg gjennom brev fra dødsleireBrev på museum