Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Norwegian endrer rutiner etter flystyrten i Alpene

Norwegian endrer sine rutiner slik at det til enhver tid må være to personer i cockpit. Det gjør de etter flystyrten i Alpene, som kostet 150 personer livet.

Frem til nå har en av flygerne kunnet forlate førerkabinen en kort stund, uten at vedkommende er blitt erstattet. I de tilfellene hvor det er to flygere, har dermed en sittet alene igjen inne i cockpit, skriver NRK.

– Vi forandrer prosedyrene våre i dette minutt, slik at det til enhver tid skal være to personer i cockpit, sier flygesjef Gudmund Taraldsen i Norwegian Air Norway AS.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det europeiske regelverket setter imidlertid ingen krav til at det må være flere enn én person i cockpit hele tiden.

– Dersom en av flygerne går ut, må en fra kabinbesetningen være i cockpit den tiden den ene flygeren er ute. Vi legger oss dermed på linje med det amerikanske regelverket, sier Taraldsen.

Ifølge franske etterforskere styrtet den 28 år gamle andreflygeren, tyskeren Andreas Lubitz, Germanwings-flyet i de franske Alpene med vilje tirsdag. Det skjedde etter at han låste kapteinen ute av cockpiten. 150 personer omkom.

Taraldsen legger ikke skjul på at regelendringen er fremskyndet som følge av flystyrten.

– Vi har imidlertid snakket om forskjellene mellom europeisk og amerikansk regelverk lenge, så vi har hatt det på blokka en stund, sier han.

Les også
– Vil komme store endringer i flysikkerheten
Les også
– Flyet ble trolig styrtet med vilje av annenflyveren
Les også
Flyger forlot førerkabinen før flyet styrtet
Les også
Biskopen trøstet elever i Haltern am See
Les også
Ingen overlevende i flystyrten i Sør-FrankrikeGermanwings