FILM: Ragnhild og Børre Knudsen ble portrettert i filmen «En prest og en plage».

Nonne sang seg til topps på nettet

En nonne sang seg helt til topps på Dagen.no i året som snart er omme. Her er våre ti mest populære nettsaker i 2014.

Syngende nonne

1: Dommerne i den italienske versjonen av sangkonkurransen «The Voice» kunne knapt tro sine egne ører da de hørte søster Cristina Scuccia synge Alicia Keys «No One». Så trykket de på knappen og snudde stolene rundt.

Journalist Markus Plementas skrev saken på Dagen.no. Den spredde seg raskt i sosiale medier, og tilsammen har over 120.000 mennesker vært innom våre nettsider for å se den unge nonnen synge:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dom­me­rne i «The Voice Italia» be­gyn­te show­et med å sitte med ryg­gen til sce­nen, og hvis de likte det de hørte, snud­de de stolene rundt.

Ingen av dem var for­be­redt på synet av 25 år gamle Scuc­cia som er med­lem av den ka­tols­ke Ur­su­li­ne Sis­ters of the Holy Family. Hun le­ve­rte en for­bau­sen­de opp­tre­den – iført sin nonnedrakt.

Ak­ku­rat som publikum, jub­let og hop­pet også hen­nes fire medsøst­re av ren glede. Og da de sjok­ker­te og im­po­ner­te dommer­ne spur­te henne om hun vir­ke­lig var nonne, svar­te hun:

– Ja, jeg er vir­ke­lig, vir­ke­lig en søs­ter.

Scuc­cia, som opp­rin­ne­lig er fra Si­ci­lia, ankom «The Voice»-sendingen i mars sammen med fire søst­re fra lo­kal­sam­fun­net og hen­nes for­eldre, skri­ver Huf­fing­ton Post.

- Jeg kom hit fordi jeg har en gave, og jeg øns­ker å dele denne gaven. Jeg er her for å evangelisere, sa hun.

- Hvis jeg hadde fun­net deg på en ka­tolsk messe, ville jeg all­tid bedt i kir­ken, sa J-Ax, en ita­li­ensk rap­per som er en av dom­mer­ne.

Hen­nes opp­tre­den skapte også Twit­ter-storm blant mange italiene­re.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I finalen sang hun fem låter, deriblant en koreografert gjengivelse av 80-tallshiten «Flashdance - What a Feeling», som ga henne 62 prosent av stemmene og en klar seier i konkurransen.

På direktesendt TV inviterte Cristina Scuccia (25) publikum og et skeptisk dommerpanel til å bli med i bønn.

Da dom­mer­ne spur­te hva Va­ti­ka­net ville tenke om hen­nes opptre­den, svar­te hun: - Jeg håper at pave Frans rin­ger meg nå.

Senere fikk Scuccia faktisk sitt ønske oppfylt. 10. desember fikk hun hilse på paven ansikt til ansikt.

Premien i «The Voice» var en platekontrakt. Og i slutten av oktober kom søster Cristina med sin første singel, Madonnas kontroversielle låt «Like a Virgin».

Se musikkvideoen hennes her: