NEDGANG: Kollektinntektene under fjorårets Oase-stevne i Gimlehallen gikk ned.

Motbakke i Oases økonomi

– Fornyelsen må også nå lommeboka, mener Oase-leder Gjermund Eikli. Han ønsker seg 1,9 millioner kroner i kollekten på årets sommerstevne.

Får han det, er det en formidabel stigning fra fjoråret. Da var det budsjettert med samme kollektnivå som året før, 1,1 millioner. Svikten ble på 150 000. Det var oppsummeringen før det siste møtet som ga en ganske god kollekt. Før den kvelden var bildet dystert.

LES: Predikant åpnet Oase med tale om sårbarhet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har slitt

På åpningskvelden i år kom Eikli inn på dette:

– Jeg fikk noe fra Gud som jeg delte på avslutningsmøtet i fjor. Det var mest som et bilde. På Oase rekker vi hendene i været og står som i en dusj hvor Gud overøser oss. Når jeg går i dusjen hjemme, tar jeg av meg buksene. Og da ligger lommeboka igjen, sa han ettertenksomt og kom både med en etterlysning og en opplysning:

– Oase har slitt økonomisk. Hva er det med fornyelsen når den ikke treffer lommeboka? Hvorfor går inntektene ned i kristent arbeid når velstanden i Norge øker? spurte Eikli fra podiet.

– Søker trygghet

Overfor Dagen utdyper han:

– Baktanken min er ikke å legge kritikk på kristenfolket, men det ligger et potensial for kristne i å få mer tilbake til Gud. For gir man, så får man, og man får mer velsignelse av å gi mer. Det som er mer grunnleggende for oss i Vesten er hvor vi søker vår trygghet. Vi som har det tryggest av alle, klynger oss til økonomien, og det påvirker vårt forhold til Gud. Hvorfor sa Jesus at det var lettere for en kamel å komme gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike? spør Eikli som forteller at Oase har måtte redusere bemanningen det siste året.

– Jeg vet at vi ikke kan betale tilbake i kollekten for det Gud har gjort, men kanskje kan vi gi en takknemlighetsgave? sa Eikli onsdag.

Nå håper han pengene skal sitte løsere gjennom hele Oase-uka enn de gjorde i fjor.

Les også
Ærlig lovsang
Les også
Reddet av Redding
Les også
Dagens parodi
Les også
Slik erfarte de Ånden
Les også
Åpnet Oase med tale om sårbarhetOase 2015