Mohyeldeen Mohammad: - Jeg hater Norge og vil reise

Den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad (30) fra Larvik sier i et intervju med Morgenbladet at han hater Norge og ønsker å forlate landet og aldri komme tilbake.

– Abid Raja sa på NRK at jeg elsker å være i Norge. Det stemmer ikke. Jeg hater Norge, forteller Mohammad iintervjuet med avisen.

– Jeg ønsker å emigrere snarest. De sier jeg er en trussel. La meg reise! Jeg har gjentatte ganger forsøkt, men myndighetene hindrer meg, jeg blir pågrepet på ordre fra Norge, og sendt tilbake. Dersom dere lar meg reise, skal jeg med glede reise og kaste statsborgerskapet i søpla.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier han gjerne vil gjøre en avtale med myndighetene om dette.

Kan ikke være norsk og muslim

I august prøvde han å dra til Tyrkia, men sier at han ble sendt hjem fordi norske myndigheter hadde bedt dem sende ham tilbake.

– Når det kommer til å leve i fred og praktisere sin religion, går det ikke å bo i Norge. Det er så mange hindringer. Norge er et demokratisk land, man følger ikke lovene til Allah. Islam er ikke bare begrenset til vårt privatliv, det angår alt, samfunnsstruktur, hva du skal ha på deg, hvem du har lojalitet til, hvem du har som fiende.

– Å være norsk og muslim er ikke forenlig, sier han.

– Står fritt til å forlate Norge

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST vil ikke kommentere Mohammads sak spesielt, men sier til Morgenbladet at hvis personer ønsker å forlate Norge, står de i utgangspunktet fritt til å gjøre det.

Mohammad kom til Norge som treåring. Han regnes som en av de mest innflytelsesrike i det radikale norske islamistmiljøet, og gjorde seg første gang bemerket i offentligheten da han i 2010 advarte mot «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Muhammed-karikaturer på Universitetsplassen i Oslo.