LOKALER: - Folk som oppfordrer til vold eller selv vil utøve vold må nektes å bruke offentlige lokaler, mener Max Hermansen.

– Midt i smørøyet for Utdanningsetaten

Lærer ved Kuben videregående skole, Max Hermansen, en profilert islamfiendtlig talsperson, reagerer på saken.

– Jeg har i praksis fått jobbforbud, sier Hermansen, som nylig ble permittert ytterligere en og en halv måned fra jobben på skolen.

12. januar 2015 gikk Hermansen i front for en marsj mot muslimsk innvandring og påvirkning av islam, inspirert av den tyske islamkritiske bevegelsen Pegida.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Litt senere fikk Hermansen beskjed av arbeidsgiver om at han ikke var ønsket i deltidsjobben som lærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel i Oslo på grunn av Hermansens «uttalelser og syn på islam».

– At en muslimsk gruppe leier et auditorium på Kuben, er vel midt i smørøyet for Utdanningsetatens forhold til islam, muslimer og sharia. Her er det ikke mye vilje til å se på islam som noe annet enn en religion, sier Hermansen.

– Tenker du det er noen forskjellsbehandling når de leier ut til islamister ?

– Nei, egentlig ikke. Jeg er lærer og skal i en slik sammenheng være profesjonell, svarer han.

– Hva tenker du om at Kuben yrkesarena ikke har sjekket hva foredragsholderne på arrangementet står for?

– Jeg vet jo ikke om de ikke har gjort det. Om de ikke har sjekket hva arrangementet går ut på når de leier ut et offentlig lokale, er det alvorlig. Om de vet hvem som kommer, og likevel leier ut lokalet, er det enda mer alvorlig.

- Hva tenker du om at direktør for Kuben yrkesarena sier de neppe ville leid ut til høyreekstremister?

– Hvilke høyreekstremister? Politiet har opplyst til meg at de ikke kjenner til at det er noen på høyresiden som er villig til å bruke vold eller som oppmuntrer til det. Jeg synes uansett at ekstremister – folk som oppfordrer til vold eller selv vil utøve vold – må nektes å bruke offentlige lokaler, sier Max Hermansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Islamistpredikant til Oslos største skole
Les også
– Blander oss ikke bort i innholdet
Les også
Arrangøren vil vurdere foredragsholderen
Les også
Islamister og islamkritikere