New York-ordfører Bill de Blasio (i midten), sammen med nummer to i FBI George Venizelos (til venstre) og politisjefen i New York, William Bratton på en pressekonferanse på T-banestasjonen Union Square. Foto: REUTERS/Adrees Latif/NTB scanpix

Mer politi på gaten i New York etter terrormelding

Flere polititjenestemenn ble sendt ut i gatene i New York torsdag etter meldingene fra Irak om at terrorister planlegger angrep mot T-banen i amerikanske byer.

Iraks statsminister Haider al-Abadi varslet tidligere torsdag om angrep mot undergrunnen i Paris og USA. Men Det hvite hus sier de ikke har mottatt informasjon som kan bekrefte en trusselsituasjon.

– Vi har sett rapportene om statsminister Abadis uttalelser. Vi kan ikke bekrefte at det foreligger en terrorplan, og må undersøke informasjonen fra Irak før en endelig bekreftelse, sa Caitlin Hayden, talspersonen for USAs nasjonale sikkerhetsråd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Meldingene førte imidlertid til uro hos blant andre mange av New Yorks innbyggere, og politiet trappet derfor opp tilstedeværelsen på gater og T-banestasjoner.

New Yorks ordfører Bill de Blasio forsøker berolige newyorkerne om at det er trygt i byen.

– Vi er overbevist om at innbyggerne i New York er trygge, sa Bill de Blasio da han møtte journalister på en T-banestasjon på Manhattan. (©NTB)

Les også
– Ekstreme islamister rekrutterer over hele landet
Les også
Se Akerhaugs foredrag om norske islamister
Les også
Aktor vil ha ti måneders fengsel for Hussain
Les også
Ni terrormistenkte pågrepet i London
Les også
EU: – 3.000 europeiske jihadister i Syria og Irak