PLAGSOM: Frankrikes president Emmanuel Macron sier strategien skal gå ut på å plage uvaksinerte til siste slutt.

Macron lover å plage uvaksinerte

Frankrikes president høster kritikk etter uttalelse.

– Når det gjelder uvaksinerte, ønsker jeg virkelig å gjøre livet surt for dem. Og vi kommer til å fortsette å gjøre det, til siste slutt. Det er strategien, sa Macron i et intervju med avisen Le Parisien tirsdag.

Les også
Europarådet trekker hijab-kampanje

Macron la til at dette vil bety «å begrense deres tilgang til sosiale aktiviteter så mye som mulig».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dere kan ikke lenger kan gå på restaurant, dere kan ikke lenger gå ut for å ta en kaffe, dere vil ikke lenger kunne gå på teater, dere vil ikke lenger kunne gå på kino, sa han.

Reaksjoner

Uttalelsen kommer samtidig som regjeringen forsøker å få nasjonalforsamlingen til å vedta at kun vaksinerte skal kunne delta på kulturelle aktiviteter, reise med tog eller gå på kafé.

Reaksjonene på Macrons trussel er imidlertid sterke, ikke minst fra opposisjonen.

– Uverdig og uansvarlig, sier lederen for Republikanerne i nasjonalforsamlingen, Damien Abad, som mener presidenten med sin uttalelse viste «barnslig kynisme».

Les også
Frankrike ekskluderer Storbritannia fra møte om migranter

Kollektiv straff

– Det er ikke opp til presidenten å avgjøre hvem som er gode og dårlige franskmenn, sier partiets kandidat til presidentvalget i april, Valerie Pecresse.

– Macron har aldri sett på seg selv som en president for hele det franske folk, sier ytre høyre-lederen Marine Le Pen.

Den radikale venstrelederen og Macron-kritikeren Jean-Luc Mélenchon kaller presidentens uttalelse og regjeringens plan om å påby vaksinasjon «kollektiv straff av individuell frihet».