Appen WeChat er Kinas mest populære sosiale medium. Her sammen med en annen populær app utviklet i Kina, Tiktok. Illustrasjonsfoto: Mark Schiefelbein, AP / NTB

LHBT-grupper blokkert på WeChat

En rekke LHBT-grupper tilknyttet store universiteter har blitt blokkert på det populære sosiale mediet WeChat.

WeChat er Kinas største sosiale medier-plattform. Gruppene som fikk sitt innhold slettet, var blant annet Huazhong University of Science and Technology Gay Pride og Peking University's ColorsWorld. I stedet dukket det opp en melding om at alt innhold var blitt blokkert og kontoens bruk er stoppet.

Gruppenavnet var endret til «Unnamed Account». Det er ikke oppgitt en spesifikk grunn utover at det var mottatt klager.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Studentene frykter målrettet sensur og tok onsdag til orde for en digital demonstrasjon.

Lister over slettede kontoer ble delt på WeChat med en oppfordring om å endre skjermnavnet sitt til «Unnamed Account» i solidaritet. Meldingene med listene ble slettet etter kort tid.

Måten alle kontoene ble slettet på en gang, antyder at «noen i et departement har skrevet en intern rapport til noen høyere opp», ifølge Sun Wenlin, medgrunnlegger av organisasjonen China Marriage Equality Advocacy Network. Ingen myndighetsorganer har så langt tatt på seg skylden for slettingene.

Innhold som blir ansett som sensitivt eller upassende, blir ofte sensurert i Kina. Selv om Kina avkriminaliserte homofili i 1997, er likekjønnede ekteskap fortsatt ulovlig, og LHBT-saker anses ofte som politisk sensitive.

Tencent, som eier WeChat, har foreløpig ikke besvart nyhetsbyrået AFPs henvendelser.