Norges ambassadør til Frankrike, Rolf Einar Fife, la tirsdag ned en krans utenfor den jødiske butikken Hyper Cacher i Paris, åstedet for terroraksjonen sist fredag. Foto: Ambassaden i Paris / NTB scanpix

La ned norsk krans ved jødisk butikk i Paris

Norges ambassadør til Frankrike, Rolf Einar Fife, la tirsdag kveld ned en krans utenfor den jødiske butikken Hyper Cacher i Paris, åstedet for terroraksjonen sist fredag.

Fife mintes på den måten ofrene for terroraksjonene i Paris forrige uke, opplyser den norske ambassaden i den franske hovedstaden.

– Vi gjør dette fordi det var et målrettet angrep preget av antisemittisme og rasisme, sier Fife til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han beskriver stemningen i Paris som svært spesiell, og Fife sier norske politikere og ansatte ved ambassaden i Paris er svært preget av angrepene.

– Er stemningen i byen mer preget av forsoning enn sinne?

– Det som sitter sterkt igjen, er de store folkemengdene som ikke bare samlet seg langs ruten til solidaritetsmarsjen. Rundt om i hele byen var det spontane samlinger av folk i alle aldre, som hadde ulik politisk overbevisning og religiøs tilhørighet. Det var preget av ro og verdighet. Da politikerne i marsjen kom forbi, fikk de applaus. Det gir grunnlag for en veldig bred, sterk og gripende samling av fellesskapet, båndende og solidariteten blant folk, sier Fife.

Kransenedleggelsen fant sted tidlig tirsdag kveld.

Ambassadøren har tidligere lagt ned krans og tent lys på minnestedet utenfor Charlie Hebdos lokaler.

Les også
Kistene til jødiske terrorofre har kommet til Israel
Les også
– Situasjonen var en annen i 2006
Les også
Charlie Hebdos Luz: Vi tegner for å forklare verden
Les også
Charlie Hebdo kommer ut på arabisk og tyrkisk
Les også
Profeten Muhammed holder Charlie-skilt i ny utgave